Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Apărării, convorbire cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli. Nicolae Ciucă a subliniat „importanța întăririi prezenței aliate pe teritoriul național”

Ministrul Apărării, convorbire cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli. Nicolae Ciucă a subliniat „importanța întăririi prezenței aliate pe teritoriul național”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 03 Sep 2020, 20:12
Ministrul Apărării, convorbire cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli. Nicolae Ciucă a subliniat „importanța întăririi prezenței aliate pe teritoriul național” Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, a desfășurat o convorbire oficială în sistem de videoconferință cu amiralul Robert P. Burke, comandantul Comandamentului NATO al Forțelor Întrunite (Joint Force Command – JFC) de la Napoli, cu prilejul aniversării Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est (HQ MND-SE) de la București.
 

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, convorbire cu amiralul Robert P. Burke, comandantul JFC Napoli


 

Potrivit comunicatului transmis de MApN, în cadrul discuțiilor, cei doi oficiali au abordat subiecte referitoare la situația de securitate din regiunea Mării Negre, la contribuția țării noastre în cadrul Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe realizările în domeniul securității și apărării, precum și referitoare la importanța acordată de România operațiilor, misiunilor și activităților aliate la care țara noastră participă constant.

Cu această ocazie, ministrul Nicolae Ciucă a reiterat determinarea României de a contribui activ la consolidarea posturii de descurajare și apărare a NATO în regiune, prin implementarea măsurilor și proiectelor subsumate prezenței avansate adaptate (tFP) în toate domeniile. De asemenea, demnitarul a subliniat „importanța întăririi prezenței aliate pe teritoriul național, în vederea contracarării amenințărilor și stabilizării situației volatile de securitate din zona Mării Negre”.

Totodată, ministrul Apărării Naționale i-a mulțumit amiralului Burke pentru sprijinul permanent oferit de JFC Napoli în procesul de operaționalizare a Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est de la București, precum şi în cel de înființare a Comandamentului Corpului Multinațional de Sud-Est (HQ MNC-SE), care va avea sediul la Sibiu.

Discuțiile oficiale au avut loc în marja împlinirii a cinci ani de la înființarea Comandamentului Multinațional de Divizie Sud-Est, una dintre structurile multinaționale aliate înființate pe teritoriul României, cu rol în întărirea capacității de comandă și control a arhitecturii regionale a NATO, se mai arată în comunicatul MApN.

Inițiativa României de înființare pe teritoriul țării noastre a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, care a fost susținută și aprobată de NATO, prinde contur de astăzi, a afirmat Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, care a participat, joi, alături de președintele Klaus Iohannis, la ceremonia de creare a comandamentului militar internațional, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu.
 

Nicolae Ciucă (MApN), despre inițiativa României de înființare pe teritoriul țării noastre a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est


 

Ministrul Nicolae Ciucă sublinia, în iulie 2020, că inițiativa României de înființare pe teritoriul țării noastre a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est, care a fost susținută și aprobată de NATO, prinde contur. Fostul șef al Statului Major General făcea această afirmație în marja ceremoniei de creare a comandamentului militar internațional, la Centrul Național de Instruire Întrunită (CNIÎ) „Getica” din localitatea Cincu.

„Continuăm să demonstrăm că suntem un aliat care își știe și drepturile și obligațiile. În acest context de securitate delicat am analizat ipotezele și scenariile corespunzătoare și una dintre soluții a fost aceea ca țara noastră trebuia să își asume înființarea unui astfel de comandament astfel încât să putem să asiguram coerența actului de comandă și să acoperim nevoia unui comandament de nivel corp de armata care să fie în măsură să pregătească elementele de contingență în exercitarea comenzii și controlului celorlalte structuri NATO care erau deja înființate în țara noastră: Unitatea NATO de Integrare a Forțelor (NFIU), Brigada Multinațională Sud-Est, Comandamentul Diviziei Multinaționale Sud-Est, pentru a asigura legătura între elementul tactic si cel strategic”, spunea Nicolae Ciucă.

 Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor

Citeşte mai multe despre:   Nicolae Ciucă