Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde (VIDEO)

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 07 Aug 2020, 16:55
Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu: Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde (VIDEO) Foto: Inquam Photos/Octav Ganea Politică

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat, vineri, în debutul ședințeid e Guvern că reprezentanții Comsiei Europene au aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde. IMM Invest este unul dintre cele mai importante instrumente implementate de Guvernul Orban în combaterea crizei COVID-19. Platforma prevede credite pentru capital de lucru și credite pentru investiții, care le permite practic întreprinderilor mici și mijlocii din țară – care resimt efectele impasului generat de pandemie – să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții și/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM în numele și contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

 

 

 

Multe cereri pentru IMM Invest. Comisia Europeană a aprobat majorarea plafonului

 

 

„Comisia Europeană a aprobat creșterea plafonului pentru IMM Invest de la 15 la 20 de miliarde. În continuare cerererile la bănci sunt mari”, a spus ministrul Cîțu.

Jumătate dintre bănci au cerut creșterea plafonului, a completat premierul Ludovic Orban.

„Aici, eventual puteți susține Fondul de Garantare și puteți detașa de la Fondul de Contragarantare sau din ANAF oameni cu expertiză, astfel încât să grăbim procedurile”, a completat Orban.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

„Am avut o discuție cu cei de la Fondul de Garantare. Ei lucrează și la automatizarea procedurii, care cred că este mult mai simplă și este o soluție pe termen lung. Pe termen scurt vom vedere cum putem să ajutăm cu personal din alte instituții”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Trebuie tratate cu celeritate toate solicitările de credit care au fost aprobate de bănci, i-a atras atenția Orban ministrului de Finanțe.

„Suntem în discuții cu sistemul bancar, care au deja soluțiile acestea de automatizare. Poate putem să preluăm de la ei din soluții”, a răspuns Cîțu.

Ludovic Orban a mai salutat și decizia BNR care a redus dobânda.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

 

 

 

Ce este IMM Invest

 

 

 

IMM Invest Romania este unul dintre cele mai importante programe de sprijin pentru firmele românești, prin care microîntreprinderile, întreprinderile mici sau medii își pot asigura nevoile de finanțare prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru investiții sau capital de lucru, chiar și în contextul actual.

Avantaje

- Statul garantează până la 90% din valoarea creditului

- Nu se plătesc dobândă, comisionul de garantare sau alte comisioane pentru acordarea creditului, costurile fiind subvenționate în procent de 100% de la bugetul de stat până la data de 31.12.2020, cu posibilitate de prelungire

- Fără comision de rambursare anticipată

- 36 de luni perioada maximă de acordare pentru liniile de capital de lucru, cu posibilitate de prelungire la 72 de luni

- 72 de luni perioada maximă de acordare pentru creditele de investiții

- Finanțare în lei

-Valoarea maximă a creditelor poate fi de până la 10.000.000 lei pentru investiții și până la 5.000.000 lei pentru capital de lucru!

Citeşte mai multe despre:   IMM Invest,   Florin Citu,   Ludovic Orban,   Comisia Europeana