Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul de Interne, Lucian Bode: Profesorii cu teze plagiate nu vor mai putea preda la Academia de Poliţie

Ministrul de Interne, Lucian Bode: Profesorii cu teze plagiate nu vor mai putea preda la Academia de Poliţie

Un articol de: George Lupu - 13 Mai 2021, 16:49
Ministrul de Interne, Lucian Bode: Profesorii cu teze plagiate nu vor mai putea preda la Academia de Poliţie Foto: gov.ro Politică

Modificările legislative avute în vedere în următoarea perioadă vor interzice profesorilor de la Academia de Poliţie "A.I. Cuza" să mai predea la această unitate de învăţământ în cazul în care se dovedeşte că au plagiat tezele de doctorat, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

"Există mecanisme legale, instituţionale care au această obligaţie şi, de altfel, sunt în evaluarea CDNATCU. Unele, trei la număr, au fost declarate plagiate, altele sunt în evaluare, cu siguranţă, profesorii de la Academia de Poliţie care - Doamne fereşte! - ar avea teza plagiată, demersurile pe care noi le facem, o să vedeţi în lege, vor preciza exact: nu mai pot preda la Academia de Poliţie, dacă au avut o teză care s-a dovedit a fi plagiată", a declarat Lucian Bode, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă se are în vedere verificarea tuturor lucrărilor de doctorat susţinute la Academia de Poliţie "A.I. Cuza".

Citeşte mai multe despre:   MAI,   Lucian Bode