Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică MINISTRUL EDUCAŢIEI, apel DISPERAT către PROFESORII protestatari: „Nu este o soluție”. Detalii de ultim moment despre EVALUAREA naţională

MINISTRUL EDUCAŢIEI, apel DISPERAT către PROFESORII protestatari: „Nu este o soluție”. Detalii de ultim moment despre EVALUAREA naţională

Un articol de: - 04 Mar 2018, 15:48
Politică

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, face apel la sindicalişti să nu blocheze simularea Evaluării Naţionale. Ministerul Educaţiei Naţionale a emis un comunicat de presă în care face un apel către cadrele didactice, care au anunţat boicotarea examenului de Evaluare Naţională, care are loc în perioada 5-7 martie 2018.

 „Urmare știrilor apărute în presă, potrivit cărora cadrele didactice din 1.100 unități de învățământ au optat să boicoteze simularea examenului de Evaluare Națională, Ministerul Educației Naționale transmite următoarele: Ministerul Educației Naționale este în contact permanent cu sindicatele din învățământ, iar deciziile pe care le luăm vin în urma consultării directe cu liderii federațiilor sindicale. De altfel și Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice a fost adoptată cu o largă consultare a sindicatelor. În ceea ce privește vârsta de pensionare, la nivelul Uniunii Europene se dorește creșterea vârstei de pensionare, și nu scăderea ei. Tendința este confirmată chiar de profesorii care fac solicitări să fie menținuți în activitate peste vârsta de pensionare. Așadar, boicotul nu este o soluție! Facem un apel la cadrele didactice, care tocmai au primit o creștere salarială de 20% de la 1 martie 2018, să nu îi afecteze pe elevi prin demersuri radicale. Aceștia se află în fața primei lor simulări de examen, iar impactul emoțional asupra lor este unul puternic”, se arată în comunicatul de presă, emis de Ministerul Educaţiei.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) a anuțat duminică, 4 martie, că „în 1.100 de şcoli va fi boicotată simularea examenului de evaluare naţională”.

Totodată, ministrul Educației Naționale, Valentin Popa, le reamintește reprezentanților sindicali că se află în plin proces de renegociere a contractului colectiv de muncă și, potrivit prevederilor acestuia, sindicatele s-au angajat să nu declanșeze conflicte de muncă.

Citeşte mai multe despre:   Evaluare Nationala