Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Energiei, de acord cu inițiativa Primăriei Capitalei de a cumpăra ELCEN. Virgil Popescu: Este ok să fie totul integrat și modernizat. Va fi tot mai bine dacă se încep lucrările (VIDEO)

Ministrul Energiei, de acord cu inițiativa Primăriei Capitalei de a cumpăra ELCEN. Virgil Popescu: Este ok să fie totul integrat și modernizat. Va fi tot mai bine dacă se încep lucrările (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 18 Ian 2021, 20:46
Ministrul Energiei, de acord cu inițiativa Primăriei Capitalei de a cumpăra ELCEN. Virgil Popescu: Este ok să fie totul integrat și modernizat. Va fi tot mai bine dacă se încep lucrările (VIDEO) foto: Facebook @ Virgil Popescu Politică

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a declarat că sprijină inițiativa Primăriei Generale a Capitalei de a cumpăra ELCEN. El a explicat că nu se va întâmpla nimic peste noapte, dar a subliniat că „va fi din ce în ce mai bine” dacă se încep lucrările de modernizare și se continuă proiectul de reabilitare a rețelei. „Eu cred că este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat – și ELCEN are nevoie de modernizare, și acolo avem fonduri de modernizare, și indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut, dar și rețeaua de termoficare”, a declarat demnitarul, luni seară, în direct pe B1 TV, unde a abordat printre altele și subiectul consumului de electricitate.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Virgil Popescu, ministrul Energiei, sprijină inițiativa Primăriei Capitalei de a cumpăra ELCEN

 

Întrebat de Tudor Mușat cum vedea inițiativa lui Nicușor Dan privind preluarea ELCEN de către Primăria Generală a Capitalei prin cumpărarea activelor, ministrul Virgil Popescu a explicat: „Eu cred că este ok să fie totul integrat și, evident, modernizat – și ELCEN are nevoie de modernizare, și acolo avem fonduri de modernizare, și indiferent că e proprietatea ministerului sau a primăriei, acest lucru trebuie făcut, dar și rețeaua de termoficare. Degeaba faci ELCEN fără rețeaua de termoficare, și aceasta trebuie complet reabilitată. Primăria Generală și-a exprimat în 13 ianuarie către administratorul judiciar, ne-a înștiințat și pe noi. Noi am avut discuții. Eu susțin în totalitate acest lucru, dreptul de preempțiune, de a achiziționa ELCEN sau activele, modul cum vor fi trecute ele în planul de reorganizare. Dacă acest lucru va fi dus la bun sfârșit, este foarte bine. (...) Sprijin această idee”.

Referitor la posibilitatea ca Primăria Municipiului București să fie în așteptarea proiectului de buget elaborat de Guvern pentru a vedea dacă are bani sau nu să cumpere ELCEN, ministrul Energiei a declarat: „Nu trebuie neapărat bani de la buget. Poate să existe și fonduri din taxe și impozite. Primăria Capitalei este o primărie bogată, e cea mai bogată. Există și finanțări din altă parte. Pot fi și de la buget, pot fi și din altă parte”.

Întrebat dacă, în cazul în care mâine s-ar perfecta tranzacția, ce s-ar întâmpla de poimâine, Virgil Popescu a afirmat: „De poimâine, nu se poate întâmpla nimic. De poimâine, se preia mai departe ștafeta și se începe modernizarea ELCEN, cu acele proiecte pe care ELCEN le are să modernizeze cele trei centrale, de 370 de milioane de euro. Se continuă proiectul de reabilitare a rețelei. Au fost acum bani, 200 și ceva de milioane, pentru un sfert din rețea. Mai pot veni bani din nou pe fonduri europene. Deci se începe mai departe în așa fel încât, în câțiva ani de zile, să terminăm odată această reabilitare. Nu se va întâmpla, indiferent că e la minister sau la primărie, peste noapte nimic. Totul va trebui să înceapă și să se deruleze. Va fi din ce în ce mai bine dacă se încep lucrările”.

Citeşte mai multe despre:   Virgil Popescu,   ELCEN