Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Energiei, Virgil Popescu: "S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH" (VIDEO)

Ministrul Energiei, Virgil Popescu: "S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH" (VIDEO)

Un articol de: George Lupu - 22 Feb 2021, 18:03
Ministrul Energiei, Virgil Popescu: "S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH" (VIDEO) Politică

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat luni că s-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la Complexul Energetic Hunedoara, pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante.

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunță rezolvarea situației din Valea Jiului

 

"S-au găsit soluţii pentru rezolvarea situaţiei în care se află minerii de la CEH. Astăzi am avut o nouă rundă de discuţii cu reprezentanţii celor de la CEH. Totodată, în urma discuţiilor pe care le-au avut şi cu ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale Raluca Turcan s-a găsit modalitatea pentru a plăti salariile restante, dar şi restul beneficiilor restante. Vom lucra în continuare şi la rezolvarea problemelor pe termen lung, pentru că situaţia CEH nu este una simplă, nici uşoară, dar am încredere că se vor găsi cele mai bune soluţii", a scris ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe contul de Facebook.

Duminică, ministru Energiei a declarat că minerii care nu şi-au luat salariile vor primi banii „mai devreme de data de 26 februarie”. Sumele vor fi asigurate din Fondul de Garantare a creanţelor salariale gestionat de Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă.

„Trebuie să se ştie: Complexul Energetic Hunedoara, din 2019, este în insolvenţă, într-o procedură lungă de reorganizare şi cu un ajutor de stat care trebuie returnat în urma unei decizii a Comisiei Europene. Vechea guvernare a dat un ajutor de stat care a fost ilegal consumat şi trebuie  returnat. Sunt datorii foarte mari către furnizori. (...) Ceea ce facem noi acum este o soluţie pe termen scurt pentru ca oamenii să-şi primească salariile”, a declarat Virgil Popescu, potrivit News.ro.

Ministrul a făcut un apel către mineri să încheie protestul, amintind că termocentrala de la Mintia este oprită, iar oraşul Deva nu are de la energie termică şi apă caldă. 

 

 Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului

 

Ministrul Muncii anunță sfârșitul crizei

 

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a purtat luni o rundă de discuții cu reprezentanții minerilor care protestează în Valea Jiului, iar ulterior întâlnirii a explicat că deschiderea Guvernului pornește de la faptul că ortacii „n-au nicio vină că acele companii au tot acumulat datorii”.

„Înțeleg că societatea a intrat în insolvență în 2019, în noiembrie 2019, și am cerut și eu lămuriri, de ce au fost întârzieri la plata tichetelor de masă, la plata tichetelor de transport, de ce până acum s-au tot acumulat niște datorii, care pe fond nu țin de mineri. Deschiderea noastră de aici pleacă, pentru a înțelege toată lumea. Deschiderea noastră vine din faptul că minerii n-au nicio vină că acele companii au tot acumulat datorii și că s-au întârziat soluții pe fond pentru redresarea activității”, a declarat ministrul Muncii.

Citeşte mai multe despre:   Raluca Turcan,   mine Valea Jiului