Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, despre PNRR: Mecanismul reprezintă cea mai bună dovadă a capacităţii UE de a învăţa din lecţiile trecutului şi de a livra rezultate concrete, operaţionale

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, despre PNRR: Mecanismul reprezintă cea mai bună dovadă a capacităţii UE de a învăţa din lecţiile trecutului şi de a livra rezultate concrete, operaţionale

Un articol de: Maria Zărnescu - 20 Ian 2021, 08:33
Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, despre PNRR: Mecanismul reprezintă cea mai bună dovadă a capacităţii UE de a învăţa din lecţiile trecutului şi de a livra rezultate concrete, operaţionale Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ministrul Finanțelor este de părere că mecanismul de Redresare și Reziliență reprezintă cea mai bună dovadă a capacității UE de a învăța din lecțiile trecutului și a de a livra rezultate concrete și mai ales operaționale, în ciuda situațiilor de criză, după cum a precizat chiar ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, potrivit Agerpres.

Ministrul a participat în cursul zilei de marți, 19 ianuarie, la reuniunea Consiliului de Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN).

Implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență a fost unul dintre punctele de pe agenda zilei, Acesta ar urma să fie adoptat în cursul lunii februarie, iar după acel moment statele membre UE vor putea trimite oficial Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor, citat de Agerpres.

Mecanismul de redresare și reziliență, cea mai bună dovadă a capacității UE de a învăța din trecut

Ministrul Nazare a ținut să sublinieze importanța operaționalizării cât mai rapide a acestui mecanism și a reamintit că România a trimis spre consultare un proiect al planului, în noiembrie 2020.

„Doresc, în primul rând, să felicit atât Preşedinţia germană pentru obţinerea acordului pe dosarul privind Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, cât şi Preşedinţia portugheză pentru continuarea eforturilor de implementare. Mecanismul reprezintă cea mai bună dovadă a capacităţii UE de a învăţa din lecţiile trecutului şi de a livra rezultate concrete, operaţionale, în pofida condiţiilor de criza actuale”, a declarat ministrul Finațelor, Alexandru Nazare.

Totodată, ministrul Finanțelor a ținut să sublinieze faptul că sistemele de control aferente mecanismului nu trebuie să îngreuneze implementarea, ideea fiind susținută de mai mulți reprezentanți ai statelor membre.

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Nazare,   PNRR,   ministrul finantelor