Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul german al Muncii și-a amânat vizita în România, în ziua în care Germania a inclus Bucureștiul pe lista „zonelor de risc”

Ministrul german al Muncii și-a amânat vizita în România, în ziua în care Germania a inclus Bucureștiul pe lista „zonelor de risc”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Aug 2020, 23:08
Ministrul german al Muncii și-a amânat vizita în România, în ziua în care Germania a inclus Bucureștiul pe lista „zonelor de risc” foto: Hepta.ro / DPA Images / Bernd von Jutrczenka Politică

Partea germană a amânat vizita pe care Hubertus Heil, ministrul german al Muncii și Problemelor Sociale, urma să o înceapă joi în România, „în contextul evoluției pandemiei de COVID-19”, anunță Ministerul Muncii și Protecției Sociale printr-un comunicat de presă transmis miercuri seară. Țara noastră a ajuns la un bilanț general de 65.177 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus și 2.807 decese.
 

Ministrul german al Muncii și-a amânat vizita în România, pe fondul evoluției pandemiei de COVID-19


 

„Vizita de lucru în România a Ministrului Federal al Muncii şi Problemelor Sociale din Germania, domnul Hubertus Heil, programată să aibă loc mâine, 13 august 2020, a fost amânată, în contextul evoluţiei pandemiei de COVID - 19”, se arată în comunicat, potrivit Agerpres.

Vestea vine în contextul în care, miercuri seară, ministrul german al Muncii a vorbit la telefon cu omoloaga din România, Violeta Alexandru, și i-a transmis că îşi doreşte să reprogrameze vizita pentru o perioadă din viitorul apropiat.

„Domnul ministru Heil a asigurat-o pe doamna ministru Alexandru, într-o convorbire telefonică prin care a anunţat-o de faptul că este nevoit să anuleze deplasarea la Bucureşti, că doreşte să vină în România în viitorul apropiat, atunci când va fi posibil", precizează sursa citată.

În aceste condiții, joi, cei doi miniștri au programată o întrevedere de lucru în sistem de videoconferință.

„În cursul zilei de mâine, Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, doamna Violeta Alexandru, şi Ministrul Federal al Muncii şi Problemelor Sociale, domnul Hubertus Heil, vor avea o întrevedere de lucru prin sistem videoconferinţă. Vizita oficialului german urmează să fie reprogramată la o dată care va fi anunţată ulterior", mai menționează ministerul de resort.

Conform programului inițial, Hubertus Heil avea planificate mai multe întâlniri cu membri ai Guvernului Orban, printre care chiar prim-ministrul și, așadar, Violeta Alexandru, ministrul Muncii.
 

Bucureștiul a fost inclus pe lista „zonelor de risc” de către Germania

 Autoritățile germane au actualizat, chiar miercuri seară, lista regiunilor din România pe care le consideră ca fiind „zone de risc”, unde, alături de București, mai figurează în prezent 17 județe din țară, și anume Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Buzău, Dâmbovița, Galați, Gorj, Ilfov, Mehedinți, Neamț, Prahova, Ialomița, Timiș, Vaslui, Vrancea.

 

„Conform informațiilor comunicate public de autoritățile germane, toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din zonele de risc trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii (tradus în germană sau engleză) sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul german. Dacă testul este efectuat la momentul sosirii în Republica Federală Germania, călătorii au obligația de a se autoizola până la primirea unui rezultat negativ al testării. Măsura autoizolării la domiciliu nu se aplică celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. De asemenea, persoanele care intră în Republica Federală Germania venind dintr-o zonă de risc (inclusiv cele mai sus-menționate) sunt obligate să completeze un formular de localizare”, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe.

Dana Budeanu A IZBUCNIT ÎN LACRIMI în direct la TV. ULUITOR, ce s-a întâmplat

Citeşte mai multe despre:   Germania,   Ministrul Muncii, Violeta Alexandru