Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Justiției, Stelian Ion: "Desființarea Secției Speciale, o prioritate. Și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"/ "Și magistrații încalcă legea. Nu înseamnă că nu vor răspunde"

Ministrul Justiției, Stelian Ion: "Desființarea Secției Speciale, o prioritate. Și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"/ "Și magistrații încalcă legea. Nu înseamnă că nu vor răspunde"

Un articol de: George Lupu - 05 Ian 2021, 20:36
Ministrul Justiției, Stelian Ion: "Desființarea Secției Speciale, o prioritate.  Și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"/ "Și magistrații încalcă legea. Nu înseamnă că nu vor răspunde" Politică

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a precizat marți seara pentru B1 TV, în emisiunea moderată de Tudor Mușat, că una dintre prioritățile mandatului său este desființarea Secției Speciale. Ministrul Stelian Ion a precizat că aceasta și-a ratat misiunea declarată și a criticat activitatea sa pe parcursul celor doi ani de la înființare:

“Sunt multe priorități. Dintre priorități, una se referă la desființare Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, Secția Specială. Avem foarte multe argumente în acest sens. Sunt atent și la recțiile magistraților, le cunosc în mare parte argumentele, însă trăgând linie consider cu tărie că această secție și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea. Am criticat de la început această secție, însă avea marea șansă să dovedească contrariul, că este eficientă, că poate face lucruri, astfel încât să servească intențiilor declarate.

Nu s-a întâmplat acest lucru. Tragem linie și vedem: apeluri, căi de atac retrase în dosare foarte controversate în mod nejustificat. Vedem șase rechizitorii doar în decurs de doi ani. De unde se voia o secție care să intre în forță și să rezolve această mare problemă”, a declarat ministrul justiției, Stelian Ion.

Ministrul Stelian Ion a făcut bilanțul Secției Speciale, explicând faptul că desființarea ei nu va însemna că magistrații nu vor răspunde în fața legii:

“Au dat 1.067 de clasări, șase declinări. Din păcate Liviu Dragnea, la momentul la care a venit cu ideea asta, din creuzetele biroului său au ieșit aceste idei, dar s-au folosit de unele idei care au fost bine intenționate în primă fază, dar s-a distorsionat această idee de a avea un corp separat al magistraților de procurori și s-a ajuns la o anomalie, pur si simplu.

A fost acea anchetă pornită împotriva fostului procuror șef DNA și s-a văzut că a fost un scop în sine când a fost propusă pentru șefia Parchetului European. După aceea a fost cazul Sorina, de care uităm foarte ușor și care a fost subiect de discuție în mass media, au fost foarte multe clasări.

Uneori și magistrații încalcă legea. Ce vreau să spun este că desființarea acestei secții nu înseamnă că nu o să răspundă magistrații pe viitor, este o idee falsă. Orcine încalcă legea trebuie să răspundă”.

 

Cel mai bun drob de miel. Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit rețeta bunicii sale. Ce SECRET ascunde

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Stelian Ion,   Legile Justitiei