Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a delegat toate atribuțiile timp de 10 zile unui secretar de stat (VIDEO)

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a delegat toate atribuțiile timp de 10 zile unui secretar de stat (VIDEO)

Un articol de: - 02 Feb 2017, 11:58
Politică

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a fi delegat toate atribuțiile secretarului de stat, Constantin Sima. Informația a fost confirmată de Cristina Liță de la Departamentul de Comunicare al Ministerului.

Delegarea a intrat in vigoare ieri și dureaza 10 zile.

Ministrul Justiției, Florin Iordache, și-a delegat toate atribuțiile timp de 10 zile unui secretar de stat

Delegarea atribuțiilor pentru perioada 1 - 7 februarie are loc "pe chestiuni curente", "pentru a nu fi blocată activitatea ministerului". Asta nu înseamnă că ministrul Florin Iordache nu va fi la birou în această perioadă, a subliniat Cristina Liță.

Una dintre explicații ar fi că ministrul Iordache, artizanul ordonanței de modificare a Codurilor Penale, încearcă astfel să scape de răspunderea de a semna alte acte la minister.

De asemenea, transferul atribuțiilor poate anunța pregătirea unei decizii la nivelul Executivului în ce privește soarta ordonanței, scrie ziare.com.

Sima ar putea retrage ordonanța, iar Iordache nu va fi pus în situația neplacută de a-și recunoaște vina de a fi adoptat actul legislativ.

În plus, ca o consecință, Florin Iordache se pune la adapost în cazul unei anchete penale asupra sa pentru abuz în serviciu.

totodată, își oferă șansa de a se întoarce în funcția de ministru al Justiției după retragerea ordonanței.

Citeşte mai multe despre:   Justitie
 
Loading...