Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Justiției îi răspunde lui Iohannis: Să motiveze sesizarea. M-a surprins critica președintelui Iohannis (VIDEO)

Ministrul Justiției îi răspunde lui Iohannis: Să motiveze sesizarea. M-a surprins critica președintelui Iohannis (VIDEO)

Un articol de: - 02 Mai 2018, 14:19
Ministrul Justiției îi răspunde lui Iohannis: Să motiveze sesizarea. M-a surprins critica președintelui Iohannis (VIDEO) Politică

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader,a reacţionat după ce preşedintele Iohannis a anunțat sesizarea CCR pe tema legilor justiţiei, dar și sesizarea comisiei de la Veneția (Detalii AICI)! Demnitarul a declarat că este  surprins de faptul că Iohannis critică indirect o decizie a CCR.

"Am văzut afirmații potrivit cărora pe legile justiției au fost necesare trei decizii ale CCR. E firesc dacă ai trei legi și trei sesizări. Curtea a admis în total 22 de soluții legislative din totalul celor trei legi, de sute de articole. Multe dintre cele admise sunt de necorelare legislativă și nu pe fond a reglementării contrare Constituției. Am observat că a exprimat preocupare pentru faptul că prin legile justiției au fost consacrate instituții noi. Sigur făcea referier la acea secție specială pentru magistrați. M-a suprins. Indirect critică decizia CCR, decizie care a consacrat constituționalitatea respectivei soluții legislative. Prin urmare, are competență constituțională să sesizeze CCR. Pentru mine era previzibil faptul că o va sesiza. Rămâne să motiveze sesizarea, pentru că eu nu pot să anticipez care poate fi critica de neconstituționalitate cu privire la înființarea secției speciale din moment ce CCR a constatat deja că soluția este constituțională", a declarat ministrul Justiţiei.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Klaus Iohannis,   CCR