Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Închisoarea nu este hotel, de foarte multe ori, este la limita demnităţii umane (VIDEO)

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Închisoarea nu este hotel, de foarte multe ori, este la limita demnităţii umane (VIDEO)

Un articol de: - 05 Mar 2015, 15:50
Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc: Închisoarea nu este hotel, de foarte multe ori, este la limita demnităţii umane (VIDEO) Politică

Ministrul Robert Cazanciuc a declarat, joi, că închisoarea nu este un hotel. El a precizat că de multe ori, condițiile din penintenciare sunt sub limita demnității, dar cei care au avut posibilitatea să schimbe ceva, nu au făcut-o.

”Din păcate, foarte mulţi dintre oamenii care astăzi se află în situaţii dificile au avut ocazia ca foarte mulţi ani să facă ceva pentru sistem şi din păcate nu au făcut. Constatăm astăzi că închisoarea nu este hotel. Aşa este, închisoarea nu este hotel. Închisoarea din România în ziua de astăzi, de foarte multe ori, este la limita demnităţii umane. Aşa este, dar nu este o noutate. Acest lucru se întâmplă în mare măsură după 1989. Dacă ştiu cum arată închisorile din România...nu ştiu dacă ştiţi că în 2005 am fost la conducerea penitenciarelor şi cred că aproape toate penitenciarele din România le-am văzut, ştiu cum arată. Din păcate, din 2005 până în prezent nu s-a schimbat aproape nimic”, a declarat Cazanciuc, citat de Mediafax.

El a mai adăugat că finanţarea europeană reprezintă o soluție eficientă pentru a rezolva această problemă.

”Demersul început la finalul anului trecut împreună cu ministrul italian pare că are succes, prinde contur. Sunt 7 state ale UE care sprijină demersul comun al României şi Italiei de a încerca să găsim finanţare europeană pentru această infrastructură de penitenciar. (...) Administraţia face ce poate cu un buget crescut an de an, e adevărat, nu foarte mult, dar pe soluţii punctuale”, a adăugat Cazanciuc.
 

Cazanciuc, despre starea închisorilor din țară

Citeşte mai multe despre:   ministrul justitiei,   Robert Cazanciuc,   penitenciar