Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Justiției s-a sucit. Tudorel Toader nu știe când și în ce măsură va desecretiza arhiva SIPA, deși cu doar o zi înainte anunța o desecretizare în cel mai scurt timp

Ministrul Justiției s-a sucit. Tudorel Toader nu știe când și în ce măsură va desecretiza arhiva SIPA, deși cu doar o zi înainte anunța o desecretizare în cel mai scurt timp

Un articol de: - 18 Mai 2017, 10:16
Ministrul Justiției s-a sucit. Tudorel Toader nu știe când și în ce măsură va desecretiza arhiva SIPA, deși cu doar o zi înainte anunța o desecretizare în cel mai scurt timp Politică

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat că nu știe când va fi desecretizată arhiva SIPA deoarece nu știe ce conține. Asta deși, cu doar o zi înainte, anunța că arhiva va fi desecretizată în cel mai scurt timp.

"Nu pot spune un termen exact acum, pentru că sunt în momentul în care eu, la rândul meu, mă documentez privind istoricul constituirii, administrării fondului din arhivă. Când am desfăşurătorul cu toate elementele, atunci voi face o comisie şi vom vedea”, a declarat Ministrul Justiției, citat de news.ro.

Întrebat dacă arhiva SIPA va fi desecretizată total sau parțial, acesta a răspuns: ”Nu am cum să spun eu acum totală, parţială, pentru că nu ştiu ce este în arhivă. Dacă vor fi secrete de stat, nu le pot desecretiza eu. V-am răspuns, dacă sunt de competenţa ministrului le desecretizează ministrul, dacă sunt de competenşa Guvernului, Guvernul prin hotărâre, dacă vor fi secrete de stat, e alt regim”.

Cu doar o zi înainte, Tudorel Toader anunța că va desecretiza arhiva SIPA "în cel mai scurt timp şi cu respectarea termenelor si procedurilor legale". (Detalii AICI)

Scandalul arhivei SIPA a pornit de la un articol publicat în Evenimentul Zilei, în care Dan Andronic a scris că această arhivă ar conține 3.000 de dosare ale magistraţilor, unele dintre ele fiind sustrase, iar altele chiar distruse. (Detalii AICI)

Citeşte mai multe despre:   ministrul justitiei,   Tudorel Toader