Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre arhiva SIPA: „Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre arhiva SIPA: „Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA”

Un articol de: - 27 Mai 2017, 22:33
Ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre arhiva SIPA: „Promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea Arhivei SIPA” foto: qmagazine Politică

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat sâmbătă seara că următorul pas în contextul arhivei SIPA este promovarea unei Hotărâri de Guvern pentru desecretizarea informațiilor.

„Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române! Pasul 2 – promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informațiilor, pasul 3 – comisia își începe activitatea, respectând dispozițiile legale, distincțiile dintre viața privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat!”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook

Acesta a mai spus că adevărul trebuie cunoscut de toată lumea, indiferent dacă este plăcut sau nu.

„Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române! Plăcut sau neplăcut, adevărul trebuie să fie scos la suprafață. Primul pas – voi publica numele celor care au „vizitat” arhiva, eventual și numărul „vizitelor” efectuate!”, a adăugat Tudorel Toader.

Ministrul Justiției a postat joi o listă cu cei care au vizitat arhiva SIPA. Printre numele acestora se află și Laura-Iulia Scântei, vicepreședinte al Senatului, sau Horia Georgescu, fost șef al ANI. Ministrul Justiției a mai spus că cele 22 de nume publicate în listă sunt doar câteva dintre cele care au vizitat arhiva SIPA.

„Toate cele 22 de vizite, nu sunt 22, sunt mult mai multe. Cele pe care le-am enumerat eu sunt 22, pe baza ordinelor pe care le-am trecut acolo și datele. Sigur sunt mult mai multe vizite, sunt și două rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza, (…) din care veți afla mai multe informații și, sigur, ai mai multe vizite. (…) Din lista aceea ce anume se știe — cine în mod fizic a intrat în arhivă, cine cunoaște adevărurile din arhivă. Până acum era o necunoscută, cine să fie… Iată, avem lista și știm a, b, c sunt oamenii care cunosc secretele, adevărurile din arhivă”, a spus Tudorel Toader, joi, la Palatul Parlamentului.

Citeşte mai multe despre:   ministrul justitiei,   Guvernul Romaniei