Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Lucian Bode: "Vom continua să investim în drumurile naţionale din România" / "Bugetele noastre nu au mai urmărit în acest an puterea baronilor locali"

Ministrul Lucian Bode: "Vom continua să investim în drumurile naţionale din România" / "Bugetele noastre nu au mai urmărit în acest an puterea baronilor locali"

Un articol de: George Lupu - 01 Dec 2020, 17:14
Ministrul Lucian Bode: "Vom continua să investim în drumurile naţionale din România" / "Bugetele noastre nu au mai urmărit în acest an puterea baronilor locali" Foto: gov.ro Politică

Alocarea banilor de la Ministerul Transporturilor către direcţiile regionale pentru întreţinerea şi reabilitarea drumurilor nu s-a mai făcut în acest an în funcţie de influenţa "baronilor" locali, susține ministrul Lucian Bode. Acesta a subliniat că România are nevoie în continuare de investiții în infrastructura rutieră, având în vedere că există doar 900 de km de autostradă în acest moment:

"Vom continua să investim în drumurile naţionale din România, pentru că sunt foarte importante în economia mobilităţii între reţelele principale, între autostrăzi, dar în acelaşi timp, ţinând cont de faptul că avem în România aproape 900 de kilometri de autostradă şi 16.000 de kilometri de drum naţional, este clar că este o nevoie foarte mare de a investi în reţeaua de drumuri naţionale. Anul acesta am reuşit să reabilităm aproape 1.300 de kilometri. Anul acesta am avut bugete corect repartizate către DRDP-uri (direcţiile regionale de drumuri şi poduri - n.r.). Bugetele noastre nu au mai urmărit puterea unui 'baron' local, aşa cum făceau cei dinaintea noastră. Din păcate, banii pentru reabilitarea drumurilor naţionale urmăreau influenţa politică a unuia sau altuia în Guvern. Acest lucru nu s-a mai întâmplat în acest an, pentru că am constatat, pe de o parte, că banii care au mers în anumite direcţii nu au rezolvat problema infrastructurii, din păcate, iar DRDP-urile din Ardeal, în special, au fost în permanenţă văduvite de resurse. În consecinţă, am alocat resurse corect către fiecare DRDP şi către fiecare secţie de drum în parte, astfel încât reţeaua de drumuri să fie întreţinută şi reabilitată", a precizat Lucian Bode în localitatea Bălan, la finalizarea lucrărilor de reabilitare a 20 de kilometri din Drumul Naţional 1G, pe ruta Tihău – Hida, modernizat cu circa 12 milioane de lei, pentru 20 de kilometri de carosabil

"Am ales să venim astăzi la Bălan. La fel de bine puteam să fim în Tihău sau la Hida, pe acest traseu al Drumului Naţional 1G, Tihău-Hida. Am ales să venim astăzi aici şi să arătăm că şi în România se poate, să arătăm că un obiectiv pentru care ne-am fixat ca şi ţintă Ziua Naţională, ziua de 1 Decembrie, zi în care să finalizăm lucrările la acest obiectiv, este atins, prin efortul extraordinar al celor care au muncit aici - pe de o parte, beneficiarul CNAIR, prin DRDP Cluj şi Secţia de drumuri Zalău, şi, evident, mă refer la constructori", a mai precizat ministrul Bode.

Acesta a subliniat faptul că drumul reabilitat va lega o zonă importantă a Sălajului, Valea Someşului, atât de viitoarea autostradă, cât şi de partea de vest a ţării, inclusiv conexiunea cu Ungaria.

Potrivit directorului Regionalei de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, Eugen Ciocan, Drumul Naţional 1G Tihău - Hida a fost. 

Citeşte mai multe despre:   Lucian Bode