Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Mediului, despre o nouă taxă auto: ''România trebuie să decidă, da sau nu''

Ministrul Mediului, despre o nouă taxă auto: ''România trebuie să decidă, da sau nu''

Un articol de: Raluca Tindeche - 11 Ian 2021, 21:58
Ministrul Mediului, despre o nouă taxă auto: ''România trebuie să decidă, da sau nu'' Foto: Tanczos Barna / Facebook Politică

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a precizat, luni seară, la Antena 3, că a început consultările pentru introducerea unei taxe auto,care să scadă nivelul de poluare.

Acesta spune că obiectivul este scăparea de infrigement şi reducerea poluării în marile oraşe. 

"Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor. Va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile (informaţiile) şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală. În Europa există trei ţări care nu au nicio intervenţie pe această problemă, restul de 24 au fel de fel de sisteme în implementare. România trebuie să decidă dacă vrea să facă parte din grupul ţărilor care nu au nicio taxă, sau din grupul de 24 unde se încearcă prin diverse să taxeze poluarea", a declarat Tanczos Barna, la Antena 3. 

"Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face greşeala pe care au făcut-o ceilalţi minştri, care au introdus o taxă, s-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente.

Vom demara discuţii inclusiv cu producătorii auto, inclusiv cu comercianţii auto, pentru că nu putem să bulversăm piaţa, dar România trebuie să decida, DA sau NU", a spus ministrul Mediului, citat de antena3.ro

 

Care ar putea să fie variantele

 

"Variantele posibile sunt: impozit local diferenţiat, rovignietă, emisiile stabilite de producătorul auto în funcţie de motor. Măsura trebuie să ducă la reducerea poluării. Obiectivul este scăparea de infrigement şi reducerea poluării în marile oraşe. În acest an vom avea consultare publică, discuţii cu Comisia Europeană pentru legislaţie şi prezentarea unor variante Guvernului"

 Acestea sunt NOILE SIMPTOME care pot indica o agravare a COVID-19. Vezi LISTA completă

 

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Mediului