Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Muncii, despre DUBLAREA alocațiilor pentru copii: 'Resursele, găsite la momentul rectificării bugetare'

Ministrul Muncii, despre DUBLAREA alocațiilor pentru copii: 'Resursele, găsite la momentul rectificării bugetare'

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2020, 13:35
Politică

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, marți, după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor pentru copii, că Guvernul căuta resurse pentru acoperirea acestor cheltuieli. Alexandru a precizat că cea mai înțeleaptă soluție ar fi găsirea acestor bani la momentul rectificării bugetare.

"PNL a fost cel care a reuşit în 2019 să le dubleze, deşi era în opoziţie. Avem datoria să găsim resurse în buget cu care să reuşim să acoperim aceste fonduri. Cred că soluţia înţeleaptă ca resursele să fie găsite la momentul rectificării bugetare. E toată disponibilitatea ca legea să se aplice. ÎNsă nu se poate face peste noapte. Nu se pune problema să nu ne dorim creşterea alocaţiilor. Dorim să se întâmple", a declarat ministrul Muncii pentru Adevărul.

Amintim că Iohanis a promulgat legea privind dublarea alocațiilor pentru copii, în condițiile în care premierul Ludovic Orban declarase vineri că că PNL ia în calcul prorograrea acestei legi.

”Poziția președintelui este firească. A spus că intenția domniei sale este de a promulga legea. Noi suntem puși într-o situație în care și dacă am vrea nu am putea majora alocațiile. Cel mai probabil, soluția pe care vom merge este aceea de a proroga termenul de intrare în vigoare a legii până vom avea posibilitatea de a asigura resurse financiare în bugetul de stat. Lucrul acesta nu se poate face decât la rectificarea bugetară, care nu se poate face decât după data de 1 iulie. (...) Sensul discuțiilor pe care le-am avut cu președintele converge spre această soluție”, declara, vineri, Ludovic Orban.

Potrivit amendamentului depus de social-democratul Adrian Solomon, alocațiile vor fi în cuantum de: 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani; 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru
 
Loading...