Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: „Măsurile de sprijin au însumat 7,2 miliarde de lei. Sunt 1.400.000 de persoane pe care le-am sprijinit”

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: Măsurile de sprijin au însumat 7,2 miliarde de lei. Sunt 1.400.000 de persoane pe care le-am sprijinit
Foto: gov.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat miercuri, într-o conferință de presă că în perioada pandemiei au fost luate măsuri pentru angajați și pentru angajatori în valoare de 7,2 miliarde de lei, măsuri de pe urma cărora au beneficiat 1.400.000 de persoane.

„Una dintre ele îmi atrage atenția, este vorba despre o măsură așteptată de mediul privat, extrem de utilă. Este vorba despre acoperirea unui procent de 41,5% din costul salarial. Pentru că știu că ese o măsură utilă am dorit să rog pe cei care nu și-au completat actele, pentru că avem foarte multe persoane, sunt 7.800 de persoane pentru care peste 750 de angajatori au făcut cereri, dar aceste cereri sunt incomplete. Dorința mea este ca sprijinul Guvernului să ajungă la fiecare dintre acești salariați și îii rog pe angajatori să completeze actele”, a declarat ministrul Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat căa cerut Agențiilor pentru Ocuparea Forțelor de Muncă să vină în sprijinul angajatorilor care nu au completat corect cererile pentru a beneficia de sprijin:

„Am cerut Agențiilor Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă să lucreze cu fiecare angajator. Au fost trimise două-trei adrese pentru ei ca să își compelteze aceste acte. Mi se pare important să folosim aceste fonduri pentru câți mai mulți români care au nevoie de ele. Fac și acum un apel pentru angajatori să intre în legătură cu AJOFM, să își completeze solicitările, mai ales că nu sutn așa de complicate.

Până în acest moment am plătit 2 miliarde de lei pentru această măsură, fondurile ajungând pentru acoperirea costului salarial pentru aproximativ 600.000 de persoane. Cele mai multe solicitări pentru această măsură au venit din București, din județul Prahova, din județele Sibiu și Suceava”, a precizat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a dat asigurări că Guvernul va continua să ofere alte forme de sprijin în perioada următoare:

„Continuăm să acordăm alte tipuri de măsuri până la sfârșitul anului. Șomajul tehnic se acordă în continuare pentru domenii restricționate. Avem o măsură în așteptare care se referă la angajatorii care au redus programul pentru angajații lor. E vorba despre timpul flexibil de lucru pentru care Guvernul oferă sprijin.

Luăm în considerare ca aceste măsuri să fie continuate și în 2021, desigur cel mai important e să am o evaluare corectă asupra nevoilor.

Toate măsurile de sprijin au însumat 7,2 miliarde de lei. Sunt 1.400.000 de persoane pe care le-am sprijinit și dorim să le sprijinim în continuare”, a precizat ministrul Muncii.

Urmăriți B1TV.ro și pe