Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Pintea continuă controalele inopinate la spitalele din țară: ”Marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei”

Ministrul Pintea continuă controalele inopinate la spitalele din țară: ”Marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei”

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 19:22
Ministrul Pintea continuă controalele inopinate la spitalele din țară: ”Marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei” Foto: Inquam Photos / George Calin Politică

Sorina Pintea, ministrul Sănătății, a declarat, luni, că va continua să facă vizite inopinate în spitalele din ţară, în special în unitățile medicale cu multe reclamații, relatează Agerpres.

„După 27 mai va fi prima vizită inopinată şi ştiu şi unde voi merge. Eu îmi aleg aceste spitale în funcţie de reclamaţii. Vă imaginaţi că în momentul în care ai 62 de reclamaţii de la un spital începi să-ţi pui anumite semne de întrebare. Adică nu or fi toţi nebuni cei care reclamă. Deci, sunt probleme şi merg în funcţie de numărul de reclamaţii. Pot să vă spun că marea majoritate a reclamaţiilor sunt legate de condiţiile igienico-sanitare, de păstrare a igienei. Mi se scrie de genul: când veniţi dumneavoastră se face curăţenie, dar eu pot să spun că sunt şi manager şi femeie şi văd dacă s-a făcut curăţenie astăzi sau dacă se păstrează", a afirmat ministrul Sănătăţii, la Horezu, după o vizită la Spitalul Orășenesc, despre care a spus că este printre puținele fără reclamații.

În acest context, Sorina Pintea a ţinut să le atragă atenţia şi cadrelor medicale din unităţile de primiri urgenţe, precizând că în curând vor începe să fie date amenzi "substanţiale" acolo unde nu se respectă timpii de aşteptare.

„Există un protocol de triaj pe care l-am publicat acum, dar pe de altă parte, pe site-ul ministerului, sunt publicate şi amenzi. Actul normativ va intra în vigoare la expirarea perioadei de transparenţă şi atunci, cine îşi permite să ţină pacientul în sala de aşteptare fără să aibă cod roşu înăuntru va plăti o amendă substanţială", a mai spus ministrul.

Citeşte mai multe despre:   Sorina Pintea,   Ministerul Sanatatii