Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a găsit uşa blocată la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Galați (VIDEO)

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a găsit uşa blocată la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Galați (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 03 Aug 2020, 17:25
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a găsit uşa blocată la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Galați (VIDEO) Politică

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a sosit luni, la Galaţi, într-o vizită inopinată la Spitalul Judeţean de Urgenţă din localitate, unde a dorit să vadă Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă. Surpriză, însă! Tătaru a fost nevoit să aștepte minute în șir, pentru că ușa de la ATI era blocată.

 

 

Ministrul Sănătăţii a găsit uşa blocată la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă din Galați

 

 

 

Ministrul Nelu Tătaru surprinde autoritățile de aici din nou în ofsaid.

Eu am venit să văd dacă este pregătită această unitate mobilă. Aţi văzut şi dumneavoastră ce s-a întâmplat‘, a spus ministrul Tătaru, după ce nua putut intra să vadă Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, pentru că ușa era blocată.

Ministrul Sănătăţii a găsit uşa blocată la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Galați

 ULTIMA ORĂ! Nicușor Dan îşi începe mandatul în FORȚĂ! Iată primii doi oameni pe care-i DĂ AFARĂ!

Această unitate ATI a fost trimisă tot prin ordinul ministrului Sănătății, dar până acum nu a funcționat pentru că nu existau medici.

În context, ministrul Sănătăţii a anunţat că la spitalul gălăţean vor fi detaşaţi medici rezidenţi din Iaşi şi Bucureşti, care vor începe să lucreze în curând.

 

 

Unitatea mobilă de ATI trimisă de Ministerul Sănătăţii la Spitalul Județean Galați, nefuncțională până acum

 

 

Unitatea ATI cu 12 paturi ce putea fi folosită pentru persoanele infectate cu coronavirus a fost trimisă la Galați, după vizita ministrului Nelu Tătaru, degeaba. Directorul spitalului, Alina Valentina Dobrea, a declarat, în data de 22 iulie, că nu există suficient personal specializat în terapie intensivă, care să poată asigura atât activitatea curentă din spital, cât şi cea suplimentară.

Pentru funcţionarea secţiei de Terapie Intensivă de la Spitalul Judeţean Galaţi la capacitate maximă este nevoie de încă 30 de cadre medicale, medici şi personal auxiliar, spune preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi, Costel Fotea.

"Avem nevoie de acea unitate mobilă de ATI, dar ne trebuie cadre medicale. Deja, personalul nostru din cadrul ATI-ului deserveşte blocul operator, terapia intensivă COVID, terapia intensivă non-COVID. Deja, sunt trei puncte cu acelaşi personal, al patrulea punct, unitatea mobilă de ATI, este deja prea mult pentru personalul nostru medical", a spus Dobrea, citată de Agerpres.

Unitatea mobilă de Terapie Intensivă a fost trimisă la Galaţi din cauza numărului crescut de infectări din regiune. Pentru bolnavii de COVID-19 în stare gravă, spitalul gălăţean nu are decât şapte paturi. De la debutul epidemiei, la Galaţi s-au înregistrat 2246 de infectări şi peste 120 de decese.

Citeşte mai multe despre:   Stiri Galati,   bilant covid-19,   Nelu Tataru,   terapie intensiva