Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Sănătăţii : Sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe

Ministrul Sănătăţii : Sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe

Un articol de: - 11 Aug 2016, 23:53
Ministrul Sănătăţii : Sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe Foto: adevarul.ro Politică

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, susţine că „sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe”. Aceasta a mai precizat că este necesar ca autorităţile publice să se implice în problema infrastructurii spitalelor, potrivit Mediafax.

„Există autorităţi publice locale, precum Consiliul Judeţean Călăraşi, care a luat măsuri pentru a aduce medici tineri în spitalele din zonă, pentru a le suplimenta veniturile. Vor să investească în spitalele de acolo şi îi vom ajuta şi noi de la minister. Sunt foarte mari probleme cu infrastructura spitalicească în multe judeţe.

 Investiţiile nu pot fi făcute doar de Ministerul Sănătăţii. Este nevoie implicarea autorităţilor locale. Spitalul de Arşi va aparţine de spitalele care ţin de Ministerul Sănătăţii însă clădirea aparţine Primăriei Sectorului 1. Situaţia asta nu ajută spitalele. Floreasca este un alt exemplu", a declarat la Realitatea Tv, Vlad Voiculescu.

În ceea ce privește măsurile pe care ministerul le are în vedere pentru rezolvarea problemei infrastructurii spitalelor, acesta susţine că una dintre ele ar fi un "plan de investiţii, împreună cu Ministerul Finanţelor, care să pună lucrurile pe o traiectori clară în următorii ani".

„El (n.r. planul) pleacă de la cele trei spitale regionale. Vin alte proiecte de investiţii, un nou Spital de Arşi , un spital de copii, o nouă cladire a Spitalului C.C. Iliescu. Nu va fi niciun fel de privatizare a sistemului public de sănătate şi nici pentru spitale. Poate parteneriat public privat. Avem mai multe scenarii in vedere", a mai spus ministrul.

În privința infecțiilor intraspitaliceşti, ministrul a explicat că nu sunt un fenomen nou, fiind de părere că "sistemul de sănătate s-a deteriorat treptat".

„Este esenţial ca spitalele în care investim să aiba un laborator propriu. Cele fără laborator au servicii externalizate. Este vorba despre un program pilot. Raportarea se face acum lunar către DSP şi de acolo către Institutul Naţional de Sănătate Publică.

 Avem în vedere schimbarea contractului de management. Infecţiile nosocomiale nu sunt un fenomen nou. Cred că sistemul de sănătate nu s-a deteriorat brusc, ci treptat. Au venit aşteptări din ce în ce mai mari ale societăţii. Muşamalizarea nu mai este acceptată", a declarat Voiculescu.

„Peste 20.000 de medici au părăsit ţara. România a investit în ei. Avem timp să creştem plata gărzilor, salariile medicilor, să mai reparăm câteva lucruri", a spus Vlad Voiculescu.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   ministrul sanatatii,   Vlad Voiculescu,   probleme,   infrastructura