Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Teodorovici: ”Anul acesta este un an al investiţiilor, dar să nu se înţeleagă că, anul acesta, se vor face toate investiţiile, pentru că nu ai cum”

Ministrul Teodorovici: ”Anul acesta este un an al investiţiilor, dar să nu se înţeleagă că, anul acesta, se vor face toate investiţiile, pentru că nu ai cum”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 12 Iun 2019, 12:19
foto: Hepta.ro / Mediafax Foto / Alexandru Dobre Politică

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, a anunțat că anul acesta va fi destinat investițiilor, dar a precizat că nu se vor face toate în 2019, pentru că nu Guvernul „nu are cum”, potrivit Agerpres.

„Nu cred că cea mai bună abordare, dacă ne dorim să facem investiţii în această ţară, este ca oamenii importanţi în stat să prezinte, culmea, în faţa companiilor străine, o situaţie alta decât este. Nu cred că asta e menirea celui mai înalt demnitar în stat. Ar trebui să fie un interes comun. Sunt convins că noul preşedinte al României să aibă o nouă abordare, constructivă. Nu spun că cineva ar fi perfect, dar discutând împreună lucrurile se pot schimba în bine. Vizavi de bani, nu veţi avea vreo problemă din partea noastră ca şi Guvern pe ce înseamnă o factură legată de investiţii. Anul acesta este un an al investiţiilor, dar să nu se înţeleagă că, anul acesta, se vor face toate investiţiile, pentru că nu ai cum. Este mai degrabă anul în care România ar trebui să demareze marile proiecte de investiţii", a spus Teodorovici, la prima ediție a conferinței „Upgrade Romania - Marile proiecte de investiții din 2019”.

Demnitarul a precizat că, în acest moment, există foarte multe blocaje în administrația românească, precum și că există numeroase proiecte care nu au fost demarate încă.

„O spun foarte deschis şi fără să ne ferim: sunt încă blocaje foarte multe în administraţie din România şi sunt multe proiecte care nu sunt încă începute. La noi, în administraţie, din păcate, lucrurile se întâmplă invers şi astfel apar blocajele. Administraţia a devenit ceva în sine despre care vorbim. Sunt companii de stat care au lansat o singură licitaţie în 2018. Un studiu de fezabilitate pentru proiecte regionale de infrastructură de apă poate ajunge şi la 932 de zile. De asemenea, avem întârzieri în relocarea de utilităţi şi ştim că asta e o problemă veche, în special pe zona de transporturi", a menţionat Teodorovici.

Citeşte mai multe despre:   Eugen Teodorovici,   Ministerul Finantelor
 
 
 
Loading...