Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Teodorovici: Complexul Energetic Hunedoara ar putea beneficia de prevederile amnistiei fiscale

Ministrul Teodorovici: Complexul Energetic Hunedoara ar putea beneficia de prevederile amnistiei fiscale

Un articol de: - 05 Mai 2019, 16:48
Sursă foto: Facebook / Eugen Teodorovici Politică

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a afirmat că, printre companiile care ar putea benifica de prevederile amnistiei fiscale, se află și Complexul Energetic Hunedoara, potrivit Agerpres.

„Va fi parte, pe lângă alte companii, atât publice, cât şi private, în acest subiect al amnistiei fiscale, cum îi spunem noi", a spus demnitarul, duminică, în Valea Jiului.

Întrebat despre o posibilă divizare a CEH, ministrul Teodorovici a răspuns că în cazul acestei companii se caută cea mai bună soluţie economică. Prin urmare, un act normativ în acest sens va fi promovat, în cel mult două săptămâni, în şedinţă de guvern.

„Vor fi câteva discuţii chiar şi luni, la Guvern. Va fi şi un act normativ - sperăm noi în maxim, dacă nu acum, miercuri, în şedinţa de guvern, săptămâna următoare - ordonanţă de urgenţă în acest sens, astfel încât să fie găsită soluţia economică cea mai bună. Ştiţi că urmează şi o amnistie fiscală pe care Guvernul urmează să o dea, plecând şi de la nevoia pe care combinatul de la Hunedoara o are, şi nu numai. Sunt mai multe discuţii astfel încât lucrurile să fie exact cum îşi doresc cei din Vale (Valea Jiului, n.red.)", a arătat explicat Finanţelor.

CEH a fost înfiinţat în anul 2012 prin comasarea termocentralelor Mintia şi Paroşeni şi a minelor de cărbune Lupeni, Lonea, Livezeni şi Vulcan, apreciate, la acea vreme, ca viabile.

Conform datelor financiare de pe site-ul companiei, CEH înregistra la data de 30 iunie 2018 o pierdere netă de 164,5 milioane lei. La aceeaşi dată, datoriile totale ale companiei se ridicau la 1,607 miliarde lei, din care 1,133 miliarde lei la bugetul general consolidat, mai scrie publicația.

 
 
 
Loading...