Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Tineretului și Sportului anunță un amplu audit la direcțiile județene, cluburi și federații sportive: Trebuie să avem încredere că banii sunt gestionaţi aşa cum trebuie

Ministrul Tineretului și Sportului anunță un amplu audit la direcțiile județene, cluburi și federații sportive: Trebuie să avem încredere că banii sunt gestionaţi aşa cum trebuie

Un articol de: George Lupu - 21 Apr 2021, 15:14
Ministrul Tineretului și Sportului anunță un amplu audit la direcțiile județene, cluburi și federații sportive: Trebuie să avem încredere că banii sunt gestionaţi aşa cum trebuie Foto: Inquam Photos / George Călin Politică

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunțat demararea unui audit în sportul românesc “așa cum nu s-a mai făcut până acum”. Controlul va viza direcţiile judeţene, cluburile sportive şi federaţiilor neolimpice.

"Una dintre măsurile luate pentru a avea o imagine clară asupra sportului românesc a fost demararea unor verificări la nivelul direcţiilor judeţene, cluburilor sportive şi federaţiilor neolimpice. În 2021 vom analiza fiecare instituţie în parte, vorbim despre un audit cum nu s-a mai făcut până acum în sportul românesc şi de care avem nevoie. Trebuie să avem încredere că banii sunt gestionaţi aşa cum trebuie.

Ştiu că nu trebuie să ne jucăm cu banii şi trebuie să avem mare grijă cum îi cheltuim", a spus ministrul, la conferința de presă organizată în contextul primelor 100 de zile de la preluarea mandatului.

Ministrul a precizat că una dintre problemele deja identificate este faptul că sunt instituții subordonate cu mai mulți angajați decât Ministerul Tineretului și Sportului:

"Am descoperit că avem cluburi cu mai mulţi angajaţi decât Ministerul Tineretului şi Sportului, avem direcţii judeţene cu 50 de angajaţi şi ne întrebăm de ce 80% din bugetele acestor instituţii se duc pe salarii. Asta este o dovadă că avem bani în sportul românesc, numai că sunt cheltuiţi fără simţ de răspundere, trebuie să avem o claritate, există o percepţie greşită privind finanţarea federaţiilor şi sportivilor şi trebuie să ştim foarte clar cine finanţează aceste federaţii. Este primul an când Ministerul Tineretului şi Sportului a transparentizat finanţarea federaţiilor. Îmi doresc ca odată cu creşterea performanţei să se îmbunătăţească şi sumele din buzunar sportivilor".

Referitor la construcţia patinoarului şi sălii de sport din zona Complexului Sportiv Lia Manoliu, intrată în impas din cauza unor probleme juridice, ministrul a afirmat că a discutat acest aspect cu primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi că există posibilitatea ca lucrarea să fie finalizată prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii.