Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Trif: Noi avem în minte ideea de a promova un tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări

Ministrul Trif: Noi avem în minte ideea de a promova un tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Mai 2019, 19:33
Ministrul Trif: Noi avem în minte ideea de a promova un tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări foto: Pixabay Politică

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a declarat, luni, că doreşte promovarea unui tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări, potrivit Agerpres.

„Tot timpul am în minte un proverb românesc că 'Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă în traistă'. Trebuie să beneficiem de aceste frumuseţi ale naturii pe care ni le-a lăsat Dumnezeu şi trebuie să ştim să facem proiecte astfel încât să atragem cât mai mulţi turişti în zonă. Turiştii, în definitiv, înseamnă bani şi dezvoltare locală (...) Vin de la Borsec, mi-a plăcut foarte mult conceptul de a dezvolta turismul 365 de zile pe an. Atunci când ajunge un turist în zonă are cum să îşi petreacă timpul şi, cu siguranţă, dacă ai cum să îţi petreci timpul în mod plăcut, stai mai multe zile şi cheltuieşti mai mulţi bani. 

Există acolo o pârtie de schi de iarnă, există un SPA Wellness, care este realizat tot împreună cu Ministerul Turismului, chiar anul trecut am dat o ultimă tranşă, iar acum urmează să se dezvolte o pârtie de sanie de vară. Deci este un turism raportat la mod integrat. Acelaşi lucru îmi doresc să îl fac şi aici, în această localitate (în Deda, n.r.), şi în toată România. Noi avem în minte de a promova un tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări. Avem posibilităţi, avem oportunităţi, trebuie să ştim să beneficiem din plin de acest lucru. Chiar clipul de promovare al României se intitulează 'Explorează România 365 de zile pe an'. Putem să facem chiar în această localitate, mă bucur că tot mai mulţi primari mă invită în localităţile lor şi toţi doresc să devină localităţi turistice, pentru că realizează că dezvoltarea turismului înseamnă bani şi dezvoltarea comunităţii", a declarat Bogdan Trif.

În acest context, demnitarul a arătat că îşi doreşte ca sectorul turistic să recupereze timpul pierdut şi să devină unul dintre principalele motoare de dezvoltare a României, aşa cum a devenit agricultura.

„Dacă în agricultură s-a făcut acest lucru - şi iată că avem producţii record şi prin programul de guvernare pe care l-am implementat am ajuns anul trecut să avem locul întâi la producţia de porumb şi avem la ora actuală deja două milioane de hectare irigate - ne dorim ca pe sectorul turistic să recuperăm timpul pierdut şi acest sector turistic să devină unul din principalele motoare de dezvoltare a României. Trebuie să existe voinţă. Mai mult decât atât, imediat după ce devii staţiune turistică, ai acces nu doar la fondurile europene, ci şi la fondurile guvernamentale. Anul acesta avem la nivelul Ministerului Turismului un buget generos, aşteptăm doar proiecte, astfel încât să avem posibilitatea să finanţăm aceste proiecte şi, în definitiv, să finanţăm dezvoltarea localităţii", a afirmat Bogdan Trif.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Trif,   Ministerul Turismului