Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Turismului anunță că vom ști câți turiști vizitează România abia peste doi ani. Bogdan Trif: `O să avem o radiografie exactă`

Ministrul Turismului anunță că vom ști câți turiști vizitează România abia peste doi ani. Bogdan Trif: `O să avem o radiografie exactă`

Un articol de: Vladimir Ionescu - 28 Aug 2019, 17:57
Ministrul Turismului anunță că vom ști câți turiști vizitează România abia peste doi ani. Bogdan Trif: `O să avem o radiografie exactă` Foto: Facebook / Bogdan Trif Politică

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a declarat, miercuri, că nu se știe cu exactitate câți turiști au vizitat România în această vară, dar a precizat că peste doi ani va exista un sistem informatic, finanțat cu bani europeni, care va centraliza în mod real numărul celor cazaţi, ţara de unde provin, destinaţia aleasă şi preferinţele pe care le au, potrivit Agerpres.

Totuși, deși nu se știe cu precizie numărul de turiști care au vizitat România, ministrul Trif susține că mai mulți străini au ales să-și petreacă vacanța în România în iulie 2019, comparativ cu aceeași lună a anului precedent. 

„Acum avem doar datele Institutului Naţional de Statistică (INS). De multe ori sunt incomplete. Trebuie să facem o comparaţie între numărul de vizitatori străini care intră în ţară. În luna iulie, vă pot da exemplu, au crescut cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2018, dar numărul de înnoptări în structurile clasificate a scăzut. 

Şi atunci ne dăm seama clar că nu avem o radiografie completă a turismului din România şi o radiografie în timp real, motiv pentru care am vrut să facem un sistem informatic turistic care să ne dea aceste date în timp util. Am reuşit, din fericire pentru noi, din bani europeni. Am făcut un proiect (...) şi vă spun în premieră că l-am şi câştigat.
 
Urmează ca în decurs de doi ani şi jumătate să implementăm acest proiect şi noi să avem după aceea date online şi în timp util referitor la numărul de turişti, de unde vin, structura pe sexe, fără să afectăm în vreun fel datele cu caracter personal", a anunţat Trif, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Demnitarul a explicat că fiecare proprietar de pensiune și hotel va fi obligat să raporteze Ministerului Turismului, în maximum 24 de ore după cazarea unui turist străin, datele acestuia, mai puţin cele care sunt cu caracter personal.

„INS prelucrează nişte date statistice. Noi o să avem o radiografie exactă. Este un server şi fiecare unitate de cazare o să fie obligată să raporteze acele date în 24 de ore", a explicat Trif.

Raportarea numărului de turişti străini de acum nu este exactă, spune ministrul Turismului. 

„Când intră în România, nu ştii unde se duc, unde stau, ce preferinţe au, din ce ţări sunt, ceea ce nu e corect", a adăugat Bogdan Trif.

Citeşte mai multe despre:   Bogdan Trif,   Ministerul Turismului