Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Violeta Alexandru, informată că Inspecția Muncii n-are bani să plătească salariile din noiembrie: „Șeful instituției se ascunde, iar situația are aspect de prost management. Înclin să cred că mai mult”

Ministrul Violeta Alexandru, informată că Inspecția Muncii n-are bani să plătească salariile din noiembrie: „Șeful instituției se ascunde, iar situația are aspect de prost management. Înclin să cred că mai mult”

Un articol de: Vladimir Ionescu - 13 Dec 2019, 17:27
Politică

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a anunțat, vineri, că a fost informată inspectorul-șef Nicolae Bratu Dantes că Inspecția Muncii „nu mai are bani de salarii pentru salariile din noiembrie, care trebuie plătite” în luna decembrie.

Motivul invocat de inspectorul-șef Nicolae Bratu este acela că Inspecția Muncii „a achitat toate sumele rezultând din decizii ale instanțelor în litigii dintre angajați” și instituția centrală sau, după caz, cele teritoriale.

„Cum a ajuns Inspecția Muncii fără bani în decembrie și cum se ascunde Șeful ei în loc își asume răspunderea. (...) Am prezentat situația creată Prim-Ministrului care mi-a cerut să găsesc soluții. Când să prezint soluția, aflu că ITMurile au decis să dea salarii mai mici angajaților. Decizia le aparține fiind ordonatori terțiari de credite. Și răspunderea le aparține”, scrie ministrul Muncii, pe Facebook.

Violeta Alexandru a subliniat că, la preluarea mandatului, a verificat dacă instituțiile din subordinea Ministerului Muncii, ANPIS, ANOFM, Inspecția Muncii, Casa Națională de Pensii Publice și deconcentratele, „au resursele necesare până la sfârșitul anului”. I s-a spus că, „da”, le au.

La rectificarea bugetară, totuși, ministrului i s-a spus, „ușor, ușor”, „că era nevoie de bani în plus pentru pensii și ajutoare sociale”.

„Echipa guvernamentală a înțeles și a fost de acord să se suplimenteze sumele din bugetul Ministerului Muncii, deși toți colegii aveau urgențe și nevoi”, a subliniat demnitarul.

Ei, bine, „ulterior, au apărut noutăți”, explică Violeta Alexandru.

„Ulterior au apărut noutăți, între care bani pentru ajutoarele de încălzire cu lemne, sume care, în mod normal, se prevedeau, cu responsabilitate, în buget, de la începutul anului. Alte nevoi au fost generate de recuperarea termenelor de răspuns prin decizii de recalculare a pensiilor. Am solicitat fondurile necesare și pentru acestea din Fondul de rezervă al Guvernului. Colegii din Cabinet m-au susținut. Am întrebat atunci din nou, mai este vreo instituție care a identificat nevoi suplimentare justificate și care trebuie rezolvate până la sfârșitul anului? Nicio solicitare.

Situația de la IM și ITM are aspect de prost management. Inclin sa cred că este mai mult.

Cam așa arată lucrurile când vreau să fac treabă. Aproape în fiecare zi la fel.

Voi lua măsuri. Suspend puțin lucrurile atât de necesare pe care lucram. Ca să rezolv crize”, a adăugat Violeta Alexandru.

 

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   Ministerul Muncii
 
Loading...