Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Ministrul Violeta Alexandru: Inspectorul șef și managerii din Inspecția Muncii vor răspunde pentru lipsa banilor de salarii, dar și pentru plata unor venituri diminuate către angajați

Ministrul Violeta Alexandru: Inspectorul șef și managerii din Inspecția Muncii vor răspunde pentru lipsa banilor de salarii, dar și pentru plata unor venituri diminuate către angajați

Un articol de: Redacția B1.ro - 13 Dec 2019, 22:15
Politică

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat, vineri seară, după şedinţa de Guvern, că managerii din Inspecţia Muncii, dar şi inspectorul şef „vor răspunde” pentru decizia de a achita datorii restante, rămânând astfel fără bani de salarii. De asemenea, managerii vor trebui să dea socoteală pentru că au decis să plătească salarii diminuate angajaţilor, transmite news.ro.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, anunțase, vineri, că a fost informată inspectorul-șef Nicolae Bratu Dantes că Inspecția Muncii „nu mai are bani de salarii pentru salariile din noiembrie, care trebuie plătite” în luna decembrie. Motivul invocat de inspectorul-șef Nicolae Bratu este acela că Inspecția Muncii „a achitat toate sumele rezultând din decizii ale instanțelor în litigii dintre angajați” și instituția centrală sau, după caz, cele teritoriale. (Detalii AICI)

Ulterior, vineri seară, Violeta Alexandru a fost întrebată, într-o conferinţă de presă după şedinţa de Guvern, de ce nu a ştiu despre situaţia de la Inspecţia Muncii şi a răspuns: ”Şi eu aş fi vrut să ştiu de situaţie, dacă şeful Inspecţiei Muncii şi-ar fi respectat fişa postului şi ar fi comunicat cu mine, aşa cum a comunicat alminteri în fiecare zi pe o multitudine de alte subiecte”.

„Nu vreau să speculez. Mi-am exprimat cu fermitate îngrijorarea faţă de această situaţie creată şi mă bucur să văd că întreg Cabinetul are disponibilitate şi premierul, bineînţeles, pentru a găsi soluţii pentru angajaţi. Deciziile pe care inspectoratele teritoriale de muncă le-au luat, în sensul de a plăti un salariu diminuat, le-au luat pentru că sunt ordonator terţiar de credite şi pot lua asemenea decizii. Vor răspunde pentru această decizie cu privire la care domniile lor şi cel care îi coordonează la nivel naţional, respectiv inspectorul şef, şeful Inspecţiei Muncii ar fi avut datoria să ne aducă la cunoştinţă şi să deschidă o discuţie despre ce potenţiale soluţii putem găsi”, a adăugat ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a precizat că situaţia s-a creat strict din vina inspectorilor şefi: „Subliniez faptul că situaţia care s-a creat la Inspecţia Muncii, respectiv în bugetele deconcentratelor, este o situaţie creată chiar de deciziile manageriale luate la acest nivel. Este vorba de faptul că, în ultima perioadă, au operat toate plăţile rezultând din deciziile instanţelor în litigii între salariaţi şi inspectoratele teritoriale în aplicarea salarizării şi nu numai, inclusiv pe cele restante de un an, de doi ani”.

Ministrul Muncii a mai afirmat că a avut „toată disponibilitatea pentru orice potenţială nevoie financiară pe care instituţiile din coordonarea Ministerului au avut-o”.

Citeşte mai multe despre:   Violeta Alexandru,   Inspectia Muncii
 
Loading...