Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mircea Băsescu: “Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata”

Mircea Băsescu: “Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata”

Un articol de: - 23 Feb 2011, 18:24
Mircea Băsescu: “Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata” Foto: evz.ro Politică

Fratele preşedintelui a dat toate detaliile referitoare la botezul nepoatei lui Bercea Mondial, într-un interviu pentru ziarul Ring.

În opinia lui Mircea Băsescu, posibilele ilegalităţi ale liderului romilor nu au nimic în comun cu creştinarea unui copil.

Întrebat cum a ajuns naşul nepoatei lui Bercea, Mircea Băsescu a spus că l-a cunoscut din întâmplare prin intermediul unui prieten mai vechi: „Prietenul acesta m-a sunat într-o zi şi mi-a spus că trece pe la birou să vorbim despre unele probleme tehnice de la fabrică. Mi-a mai zis că vine împreună şi cu acest Bercea Mondial şi n-am avut nimic împotrivă, mai ales că pe moment nu ştiam de unde să-i iau numele”.

Fratele preşedintelui spune că la finalul discuţiei Bercea l-a întrebat dacă vrea să-i boteze nepoata, iar el a fost de acord. Întrebat dacă îi pare rău că a făcut acest gest în condiţiile în care Bercea Mondial susţine în prezent că este convins că nu va fi închis datorită legăturilor sale cu familia prezidenţiala, Mircea Băsescu declară: “Nu imi pare rău că am creştinat un pui de ţigan. Nu m-a interesat că e ţigan. Eu un gest creştinesc pe care l-am făcut de fiecare dată când am fost rugat.”

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu s-a supărat când a aflat cu ce fel de persoane s-a “înrudit”, Mircea Băsescu a replicat: "Mi-a reproşat că nu am discutat cu el înainte să fac asta şi că probabil ar fi putut să îmi dea soluţii mai bune. A considerat decizia mea ca fiind neoportună".

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt. El este acuzat de tentativă de omor asupra unui nepot al său, pe care l-a înjunghiat vineri şi urmează să fie dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

În septembrie 2009, de Sfânta Maria, preşedintele şi soţia sa au luat parte la Festivalul romilor de la Costeşti. Traian Băsescu a asistat atunci la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Basescu,   Traian Basescu,   Bercea Mondial,   botez