Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mircea Diaconu, declarat incompatibil de Instanța Supremă: Decizia îl obligă pe ministrul Culturii să-şi depună mandatul

Mircea Diaconu, declarat incompatibil de Instanța Supremă: Decizia îl obligă pe ministrul Culturii să-şi depună mandatul

Un articol de: - 19 Iun 2012, 13:52
Mircea Diaconu, declarat incompatibil de Instanța Supremă: Decizia îl obligă pe ministrul Culturii să-şi depună mandatul Foto: dcnews.ro Politică

Instanța Supremă l-a declarat, luni, pe Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, în incompatibilitate de funcții în urma dosarului deschis de ANI.

Se menține astfel decizia de anul trecut a Curții de Apel București potrivit cărei Diaconu s-a aflat în incompatibilitate de funcții în perioada 2008-2011, când a deținut concomitent funcțiile de senator și de director al Teatrului Nottara.

Decizia Instanței Supreme are drept consecinţă interdicţia inculpatului de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de trei ani. Drept urmare, Diaconu va fi obligat să demisioneze din funcția de ministru al Culturii, deținută în prezent.

De altfel, Diaconu anunţase luni că va demisiona dacă magistrații îl vor declara incompatibil.

Verdictul în cazul incompatibilității lui Mircea Diaconu
Embed:


În ianuarie  2011 ANI a sesizat starea de incompatibilitatea a actorului care din decembrie 2008 a exercitat simultan demnitatea publică de Senator în cadrul Parlamentului României, precum şi funcţia de conducere de Director-manager în cadrul Teatrului Nottara.

Mircea Diaconu a afirmat atunci că plenul Senatului a hotărât că este compatibil şi a contestat decizia ANI. Curtea de Apel a respins contestaţia ca fiind nefondată.

Drept urmare, în 28 noiembrie 2011, Mircea Diaconu a adresat preşedintelui Biroului Permanent al Senatului o scrisoare în care arăta că i-a cerut primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să îi aprobe încetarea delegaţiei de manager al Teatrului Nottara din Bucureşti.

De asemenea, în octombrie 2011 ANI l-a acuzat pe Mircea Diaconu și de conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, respectiv că ar fi angajat-o în urma unui concurs, în august 2007, pe soţia sa, Diana Lupescu, pe postul de regizor artistic deşi aceasta nu îndeplinea condiţiile înscrise în fişa postului.


Citeşte mai multe despre:   Mircea Diaconu,   ANI,   incompatibilitate,   director,   senator,   recurs