Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mircea Dinescu: „Anchetarea lui Iliescu pentru Revoluţie e O MARE PROSTIE.“ | „Cine să ia puterea în România? O BABĂ curajoasă la Cluj, Doina Cornea, un poet NEBUN cum eram eu, arestat la domiciliu?“ (VIDEO)

Mircea Dinescu: „Anchetarea lui Iliescu pentru Revoluţie e O MARE PROSTIE.“ | „Cine să ia puterea în România? O BABĂ curajoasă la Cluj, Doina Cornea, un poet NEBUN cum eram eu, arestat la domiciliu?“ (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 26 Apr 2018, 16:29
Mircea Dinescu: „Anchetarea lui Iliescu pentru Revoluţie e O MARE PROSTIE.“ | „Cine să ia puterea în România? O BABĂ curajoasă la Cluj, Doina Cornea, un poet NEBUN cum eram eu, arestat la domiciliu?“ (VIDEO) Politică

Corb la corb nu-şi scoate ochii. Aflat la Focşani, unde a susţinut o conferinţă publică pe teme literare, poetul-revoluţionar Mircea Dinescu a fost provocat de unii dintre participanţii la eveniment şi a făcut aprecieri legate anchetarea lui Ion Iliescu în dosarul Revoluţiei din decembrie 1989. Mircea Dinescu recunoaşte că eşalonul doi din Partidul Comunist Român a preluat puterea în România, dar consideră că a fost un lucru normal,iar anchetarea lui Iliescu este o prostie, scrie Adevărul.

"Anchetarea lui Ion Iliescu pentru Revoluţie este o mare prostie, pentru că nu poţi să judeci. Nicio revoluţie nu a fost frumoasă. În revoluţia franceză au fost mult mai multe victime ca la revoluţia română, ca să nu mai vorbim de revoluţia din Rusia. Orice revoluţie apărută peste noapte se lasă cu confuzie, cu cadavre. Nu poţi într-o noapte să treci de la comunism la capitalism, să nu mai vorbeşti cu tovarăşe ci cu domnule şi să spunem că s-a dus dracului comunismul când erau în România 4 milioane de membri de partid, susţine Dinescu.

Poetul revoluţionar, care a fost membru în Consiliul Provizoriu de Uniune Naţională (CPUN) la începutul anului 1990, spune că nici măcar el nu se aştepta la înlăturarea comunismului în acele momente, ci era fericit că ţara scăpase de Ceauşescu.

Acesta a mai spus că despre Ion Iliescu se ştia de mult că o să fie succesorul lui Ceauşescu şi exista deja un mit al lui, iar pentru acest lucru nimeni nu trebuie judecat.

"Nu poţi să judeci, pentru că mulţi spun: ce aţi făcut, mă, atunci, i-aţi lăsat pe ăştia de au luat puterea. Păi cine să ia puterea în România? La momentul acela, erau zece dizidenţi. O babă curajoasă la Cluj, Doina Cornea, pe care am cunoscut-o după 1989, un poet nebun cum eram eu, arestat la domiciliu. Nu era ca în Polonia, cu mase de muncitori care erau conduşi de intelectuali. La noi nu aveai curaj să înjuri, că te înhăţau. Ce este adevărat este că eşalonul doi al PCR a luat puterea, erau pregătiţi băieţii. Cine să ia puterea?", a mai spus Dinescu care a combătut şi teoria potrivit căreia revoluţia din decembrie 1989 nu a fost o revoluţie.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Citeşte mai multe despre:   Ion Iliescu,   Mircea Dinescu ,   REvoluía din 1989