Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mircea Dogaru confirmă autenticitatea documentului semnat de liderii USL: „ANI și DNA au rol propagandistic”

Mircea Dogaru confirmă autenticitatea documentului semnat de liderii USL: „ANI și DNA au rol propagandistic”

Un articol de: - 26 Iul 2012, 13:47
Mircea Dogaru confirmă autenticitatea documentului semnat de liderii USL: „ANI și DNA au rol propagandistic” Foto: dantanasa.ro Politică

Mircea Dogaru, președintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilitate,  a confirmat autenticitatea documentului semnat de Consiliul Național al Societătii Civile, prin SCMD, și conducerea USL, spunând că discuțiile s-au purtat în repetate rânduri la Parlament, în public, când inclusiv presa era de față, dar că problemele au fost reduse la militari și la pensii.

„Sunt propunerile societății civile, care s-a săturat de dictatură, care s-a săturat de bătaia de joc la adresa statului de drept,” a definit acesta documentul.

Despre punctul din acest document care atrage cel mai mult atenția, cel legat de desființarea Curții Constituționale, ANI și DNA, Dogaru a explicat că legea de înființare a primei instituții excede Constituția, iar celelalte două au un rol propagandistic și dublează structuri deja existente.

„Legea de înființare a Curții excede Constituția, iar Curtea este clar că nu e formată din profesioniști autentici, ci este un instrument politic. Noi considerăm și ANI și DNA-ul, de exemplu, ca fiind structuri care dublează structuri existente și care au auvut, să spunem, un rol doar propagandistic, de exploatat imagologic și atât,” a afirmat acesta.

În document se spune și că suspendarea președintelui ar trebui să se facă prin strângerea a un milion de semnături de la cetățeni. Despre aceasta, președintele SCMD a explicat că milionul de oameni „pot fi cumpărați mai greu” decât 433 de parlamentari.

Acesta a precizat și că cea mai mare nemulțumire a cadrelor militare este schimbarea statutului lor, însă există și altele, legate de dreptul la muncă, la sănătate și respectul cuvenit cadrelor militare.

Vezi aici documentul semnat de SCMD și USL

Mircea Dogaru: ANI și DNA au rol propagandistic. Legea de înființare a CC excede Constituția
Embed:


Citeşte mai multe despre:   document,   USL,   acord,   ANI,   DNA