Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mircea Dușa: Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 2 decembrie

Mircea Dușa: Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 2 decembrie

Un articol de: - 27 Aug 2012, 08:37
Mircea Dușa: Alegerile parlamentare vor fi organizate pe 2 decembrie Foto: stiriaz.ro Politică

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat duminică seara că alegerile parlamentare vor avea loc pe  2 decembrie. Ședința Guvernului pe tema organizării scrutinului urmează să aibă loc pe 1 septembrie.

"Sâmbătă, la ora 10.00, vom avea şedinţă de Guvern şi vom lua probabil toate hotărârile - sunt vreo 10 - legat de organizarea alegerilor parlamentare, care vor fi pe 2 decembrie", a declarat Dușa la Realitatea TV.

Ministrul a amintit de existența unei constrângeri constituționale privind data alegerilor parlamentare, de aceea scrutinul nu poate fi organizat mai devreme, în noiembrie.

"Există acea constrângere constituţională, actualul Parlament a fost validat pe 19 decembrie, ori există acea constrângere de 20 de zile, adică, în momentul când se organizează alegerile, preşedintele este obligat de Constituţie în 20 de zile să convoace Parlamentul în şedinţa de constituire. (...) Nu reuşeşti nicicum să ajungi la o dată din luna noiembrie, deci data va fi 2 decembrie, chiar dacă e după două zile de sărbătoare", a mai precizat ministrul de interne.
 

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa,   Parlamentul Romaniei