Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mircea Dușa consideră că declarațiile liderului Jobbik trebuie ”respinse cu fermitate”

Mircea Dușa consideră că declarațiile liderului Jobbik trebuie ”respinse cu fermitate”

Un articol de: - 11 Aug 2013, 13:44
Mircea Dușa consideră că declarațiile liderului Jobbik trebuie ”respinse cu fermitate” Politică

Vicepreşedintele PSD Mircea Duşa declară că, în opinia sa, mesajele extremiste ale liderului Jobbik, Gabor Vona, nu au nicio legătură cu valorile şi principiile europene, adăugând că astfel de afirmaţii "trebuie respinse cu fermitate".

Potrivit unui comunicat de presă, Mircea Duşa îşi exprimă convingerea că "etnicii maghiari din România dezavuează discursul dominat de ură şi intoleranţă al politicienilor de la Budapesta".

"Declaraţiile extremiste ale liderului Jobbik trebuie respinse cu fermitate. Ele nu au nicio legătură cu valorile şi principiile europene şi sunt lipsite de orice relevanţă în Europa secolului XXI. Astfel de mesaje nu pot fi acceptate, dar nici nu pot fi tratate cu seriozitate deoarece nu au nicio legătură cu lumea în care trăim. România este un exemplu pentru ţările din Europa centrală şi de est în privinţa drepturilor acordate minorităţilor. Sunt convins că etnicii maghiari din România dezavuează un astfel de discurs dominat de ură, de intoleranţă şi generator de conflicte. Nimeni nu va avea de câştigat de pe urma unei deteriorări a relaţiei romano-ungare", afirmă ministrul Apărării, citat de Mediafax.

Vona a acuzat, sâmbătă, guvernul condus de Viktor Orban că nu a ridicat chestiunile privind tratatul de pace de la Trianon şi autonomia aşa-zisului Ţinut secuiesc în cadrul forumurilor internaţionale, potrivit unei declaraţii susţinute la Tabăra tineretului maghiar din Ardeal, care a avut loc în localitatea Borzonţ din judeţul Harghita, după cum a informat agenţia de presă MTI.
 
Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa,   Ungaria,   conflict