Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mircea Dușa, ministrul pentru Relația cu Parlamentul: Este posibil să se mărească intervalul orar al referendumului până la 23:00

Mircea Dușa, ministrul pentru Relația cu Parlamentul: Este posibil să se mărească intervalul orar al referendumului până la 23:00

Un articol de: - 17 Iul 2012, 12:45
Mircea Dușa, ministrul pentru Relația cu Parlamentul: Este posibil să se mărească intervalul orar al referendumului până la 23:00 Politică

Mircea Dușa, ministrul pentru Relația cu Parlamentul, a declarat, marți, că este posibil să se modifice intervalul orar în care se va desfășura referendumul de demitere a lui Traian Băsescu. Astfel, printr-o lege dată de Parlament, s-ar putea mări acest interval, votul începând la ora 07:00 și încheindu-se la 23:00.

„Da, există o intenție de modificare a orarului și cred că aceasta este corectă, pentru că Constituția ne spune să creăm condiții cetățenilor pentru a își exprima un drept constituțional, acela de a vota. Probabil tot prin Lege, nu printr-o Ordonanțăde Urgență, prin lege va fi adusă o asemenea modificare de a mări intervalul orar,” a explicat Mircea Dușa.

De asemenea, ministrul a subliniat că, din punctul de vedere al Guvernului, referendumul se va desfășura așa cum a cerut Curtea Constituțională, cu cvorumul de 50 la sută plus unu, în răspuns la întrebările repetate ale jurnaliștilor pe această temă.

„Guvernul, prin premierul Victor Ponta și-a exprimat punctul de vedere asupra faptului că legile vor fi puse în acord cu deciziile Curții Constituționale. Este la latitudinea Parlamentului, conform Constituției, să pună de acord aceste proiecte de legi cu prevederile Constituției,” a precizat ministrul.

„Vor fi convocate cele două ședințe extraordinare – a Senatului și a Camerei – tocmai pentru a pune de acord acele proiecte de legi care se află în dezbaterea Parlamentului cu deciziile Curții,” a mai spus acesta.

Mircea Dușa, despre referendum: S-ar putea desfășura între 07:00 și 23:00
Embed:

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa,   ministru,   referendum,   Traian Basescu,   demitere