Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Mitulețu-Buică (AEP): Românii să se îndrepte către votul prin corespondență. Nu este clar dacă vom avea secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare din 6 decembrie (VIDEO)

Mitulețu-Buică (AEP): Românii să se îndrepte către votul prin corespondență. Nu este clar dacă vom avea secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare din 6 decembrie (VIDEO)

Un articol de: Vladimir Ionescu - 14 Sep 2020, 17:16
Mitulețu-Buică (AEP): Românii să se îndrepte către votul prin corespondență. Nu este clar dacă vom avea secții de votare în străinătate la alegerile parlamentare din 6 decembrie (VIDEO) Politică

Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente, susține că „nu este clar dacă vom avea secții de votare în străinătate” la alegerile parlamentare din 6 decembrie. În aceste condiții, oficialul i-a îndemnat pe cetățenii români de peste hotare „să se îndrepte în mod clar, concret către votul prin corespondență”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

 

Președintele AEP: „Secția se pare că nu va fi o alternativă la aceste alegeri din 6 decembrie”

 

„Așa cum v-am confirmat și la ultima intervenție, lucrurile sunt destul de complicate pe organizarea alegerilor în străinătate la aceste alegeri parlamentare.  Am prelungit, prin proiectul adoptat astăzi de Parlament, cu 30 de zile perioada de înregistrare, deci cetățenii vor avea 21 octombrie termen limită pentru înregistrarea la votul prin corespondență, bineînțeles, și la secție, dar părerea mea este că cetățenii trebuie să se îndrepte în mod clar, concret către votul prin corespondență, pentru că secția se pare că nu va fi o alternativă la aceste alegeri din 6 decembrie. S-a realizat și procedura de votare și sâmbătă, dar, repet, nu este clar dacă vom avea secții de votare în străinătate la aceste alegeri”, a declarat președintele AEP, luni, în direct pe B1 TV, la „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu.

Alegeri parlamentare 2020. Camera Deputaților a aprobat votarea timp de două zile pentru românii din diaspora

 

Tot luni, plenul Camerei Deputaților a adoptat un amendament potrivit căruia alegătorii români din străinătate vor avea la dispoziție două zile pentru a vota la alegerile parlamentare din 2020. Scrutinul a fost programat de Guvernul Orban, prin Hotărâre, pentru data de 6 decembrie.

„Alte două hotărâri de guvern importante în ceea ce priveşte calendarul alegerilor pentru perioada următoare, aşa cum premierul ne-a anunţat în deschiderea şedinţei de guvern - au fost propuse hotărârile de guvern iniţiate de Autoritatea Electorală Permanentă şi Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2020, respectiv data de 6 decembrie 2020", declara Ionel Dancă, şeful Cancelariei prim-ministrului, citat de Agerpres, după ședința în care Guvernul Orban adopta Hotărârea respectivă.

În debutul reuniunii guvernamentale de la Palatul Victoria, prim-ministrul Ludovic Orban explica de ce „data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”. 

„Guvernul este obligat, atât de Constituție, cât și de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minimum 90 de zile înainte de data alegerilor. Trebuie să ținem cont de prevederile constituționale, care, pe de o parte, spun când se încheie mandatul actualului Parlament – și anume pe data de 21 decembrie. De asemenea, trebuie să ținem cont de prevederea constituțională prin care președintele trebuie să convoace Parlamentul ales în termen de maximum 20 de zile de la data alegerilor. Coroborând toate aceste prevederi, rezultă clar că data alegerilor nu poate fi decât 6 decembrie”, spunea premierul.Bărbatul a plecat într-o călătorie de afaceri și i-a cerut soției să îi trimită o fotografie pe WhatsApp. Când s-a uitat mai bine, a văzut un DETALIU care l-a scos din minți. A cerut imediat DIVORȚUL (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   AEP,   alegeri parlamentare