Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică MIZELE ASCUNSE ale congresului PSD: "Se bat ca chiorii! Interesul lui Dragnea este..."

MIZELE ASCUNSE ale congresului PSD: "Se bat ca chiorii! Interesul lui Dragnea este..."

Un articol de: - 06 Mar 2018, 17:21
MIZELE ASCUNSE ale congresului PSD: "Se bat ca chiorii! Interesul lui Dragnea este..." Politică

Jocuri interne și bătălii crunte în PSD pentru funcțiile de conducere. La Congresul din data de 10 martie, social-democrații își aleg noi șefi. Doar la funcția supremă există doar un candidat: Liviu Dragnea. Și asta pentru că Dragnea nu ar accepta așa ceva, spune eurodeputatul Cătălin Ivan, membru al grupului socialiştilor şi democraţilor din Parlamentul European.

„Nu vrea să facă alegeri pentru funcţia de preşedinte, pentru că nu se simte confortabil în scaunul pe care-l ocupă şi nu vrea să aibă contracandidaţi. În al doilea rând, face alegeri pentru funcţiile de vicepreşedinţi, în condiţiile în care niciodată până la Liviu Dragnea aceste funcţii nu au fost atât de lipsite de substanţă. Sub conducerea lui Liviu Dragnea, vicepreşedinţii PSD nu au existat (...). Singura miză pentru care organizează aceste alegeri Liviu Dragnea este ca membrii de partid să fie foarte preocupaţi de bătălia pentru funcţii (...) şi să nu se mai discute de fapt problemele importante ale partidului, căderea în sondaje, dictatura din partid, lipsa dialogului, ruperea totală de familia europeană din care facem parte, faptul că în atât de scurt timp PSD a devenit un partid nefrecventabil pentru absolut toţi cei din afară şi foarte multe alte discuţii care ar trebui să aibă loc în partid şi care nu au loc”, a declarat Ivan pentru RFI.

Interesul lui Liviu Dragnea este să scape de câţiva incomozi, mai spune acesta.

“Să dea senzaţia că după acest Congres controlează şi mai bine partidul, deşi evident nu este aşa, dar în politică lucrăm cu percepţii, nu cu realităţi şi să-i lase să se bată ca chiorii pe nişte funcţii care nu au avut în ultimii doi ani de zile nici o importanţă şi nici nu vor avea de acum încolo vreo importanţă, dar îl ajută pe Liviu Dragnea să-şi fidelizeze anumite persoane şi să scape de câţiva incomozi”, afirmă eurodeputatul.

 

Citeşte mai multe despre:   PSD,   Liviu Dragnea