Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Anisie a semnat un acord de colaborare între MEC și Liga Studenților Români din Străinătate, pentru promovarea imaginii României

Monica Anisie a semnat un acord de colaborare între MEC și Liga Studenților Români din Străinătate, pentru promovarea imaginii României

Un articol de: Maria Zărnescu - 02 Dec 2020, 18:23
Monica Anisie a semnat un acord de colaborare între MEC și Liga Studenților Români din Străinătate, pentru promovarea imaginii României FOTO: Edu.ro Politică

Miercuri, ministerul Educației, Monica Anisie a semnat cu acord cu președintele Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS), Robert Stredie. Principalul obiectiv al acordului de colaborare este reprezentat de promovarea imaginii României și a identității românești.

Acordul și acțiunile comune vizează conștientizarea și înțelegerea a ceea ce înseamnă studiul în afara țării, pentru elevii din învățământul liceal.

În acest scop, acțiunile comune vizează conștientizarea și înțelegerea a ceea ce înseamnă studiul în străinătate pentru elevii  din învățământul  liceal. De asemenea, un alt element ce va fi promovat de către comunitatea LSRS îl reprezintă excelența/imaginea universităților românești. În vederea evaluării rapoartelor de progres, a fost fixată o întâlnire anuală între ministrul educației și reprezentanții LSRS, însă aceasta nu exclude posibilitatea altor întâlniri, în cazuri excepționale”, se precizează în comunicatul Ministerului Educației și Cercetării.

 

Parteneriat pentru promovarea imaginii României

 

Ministerul Educației, Monica Anisie, și-a anunțat încântarea cu privire la parteneriatul dintre MEC și LSRS, dar și speranța că acesta va fi unul eficient, bazat mai ales pe respect și înțelegere.

De-a lungul timpului, Liga Studenților Români din Străinătate a desfășurat o activitate de «ambasador sui generis» al României atât în diaspora, cât și în rândul cetățenilor străini. Prin membrii săi, studenți la universități de prestigiu din toate colțurile lumii, această asociație a făcut imense servicii atât țării, cât și sistemului nostru de învățământ, promovând o altă imagine a României, o imagine a României educate. Ba mai mult, prin întoarcerea acasă, foarte mulți dintre ei, prin cunoștințele și expertiza împărtășite, pun umărul nemijlocit la dezvoltarea societății românești. Mă bucur enorm, că avem astfel de parteneri, iar prin acest  parteneriat vom reuși să stabilim  o colaborare bazată pe respect și continuitate”, a precizat ministrul, după cum se arată în comunicat.

„Prin acest acord, LSRS își asumă angajamentul de a folosi expertiza/experiența acumulată în străinătate, pentru dezvoltarea viitoarelor direcții de colaborare. După semnarea acordului între Ministerul Afacerilor Externe și Liga Studenților Români din Străinătate din 2015 (reînnoit în 2020), au rezultat o mulțime de beneficii pentru studențimea românească de peste granițe. Relația noastră cu MAE - privind problematica votului în diaspora, marcarea evenimentelor internaționale, colaborarea strânsă a filialelor LSRS cu misiunile diplomatice - este o dovadă în plus că încheierea acestui acord, astăzi, între Ministerul Educației și Cercetării și Liga Studenților Români din Străinătate nu va fi doar un document semnat, uitat într-un sertar. Din contră, prin semnarea acestui acord, dorim să transmitem că sprijinirea educației din România a fost și reprezintă o prioritate din ce în ce mai mare pentru comunitatea noastră. Totodată, acest acord vine ca o continuare a unei relații de colaborare deja începute între MEC și LSRS. După modelul de succes al relației de colaborare a prietenilor noștri de la ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) cu ministerul educației norvegian, ne dorim ca, în  viitor, liga studenților români din străinătate să reprezinte o prioritate pentru MEC”, afirmă Robert Stredie, președintele LSRS.

În același timp, pentru identificarea și implementarea proiectelor comune cu impact asupra imaginii României, precum și asupra educației și cercetării, s-a decis înființarea unui grup de lucru,  ale cărui întâlniri vor fi organizate  trimestrial  sau de fiecare dată când se va considera oportună întrunirea membrilor acestora. Din acest grup vor face parte reprezentanți ai părților, dar și ai Consiliului Național al Rectorilor. Lista membrilor se poate suplimenta cu reprezentanți ai altor instituții cu rol în domeniu, cu acordul părților.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

Citeşte mai multe despre:   Ministrul Educației, Monica Anisie