Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Anisie: Digitalizarea Educației trebuie să devină proiect de țară

Monica Anisie: Digitalizarea Educației trebuie să devină proiect de țară

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Noi 2020, 14:06
Monica Anisie: Digitalizarea Educației trebuie să devină proiect de țară Politică

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, vineri, că digitalizarea este viitorul Educației și că toţi miniştrii de resort, indiferent de culoare politică, trebuie să şi-l asume în următorii ani. Pentru acest lucru, spune aceasta, este nevoie de un proiect de țară.

 

 

Monica Anisie: Digitalizarea Educației trebuie să devină proiect de țară.

 

 

Ministrul Monica Anisie a afirmat, cu prilejul primei consultări publice pentru elaborarea "Strategiei pentru Digitalizarea Educaţiei din România – SMART-Edu", că țara naostră are nevoie de un proiect național prin care să se implementeze digitalizarea Educației și care să fie respectat de oricare ministru ar ajunge la conduicere.

"Digitalizarea Educaţiei reprezintă un proiect prioritar pentru mandatul meu de ministru. Este un angajament îndrăzneţ pentru generaţiile viitoare pe care toţi miniştrii Educaţiei trebuie să şi-l asume în următorii ani, indiferent de culoarea politică. Această strategie trebuie să devină un proiect de ţară, pentru că, dacă ne dorim să construim o România modernă, trebuie în primul rând să avem o România educată. Este momentul în care societatea românească, alături de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, poate contribui la o şcoală SMART, şcoală modernă, accesibilă, bazată pe resurse şi tehnologii digitale, care să asigure accesul la o şcoală incluzivă şi de calitate pentru toţi copiii. (...) Suntem cu toţii aici pentru că nu mai putem aştepta niciun minut pentru a începe digitalizarea şi modernizarea învăţământului românesc", a spus ministrul, transmite Agerpres.

Așa cum s-a văzut la îcneputul pandemieid e Covid-19, digitalizarea Educației în România era aproape inexistentă. Guvernul Orbana cumpărat tablete pentru elevii defavorizați, dar și pentru cadrele didactice pentru ca orele să se poată desfășura online.

"Vă pot spune că în ultimii ani bugetul de investiţii al Ministerului Educaţiei pentru digitalizare a fost de zero lei. Din anul 2021, ne-am luat angajamentul ca bugetul Ministerului Educaţiei să aibă o componentă de investiţii în digitalizare. Din motive neînţelese sau pentru că au avut alte viziuni în ceea ce priveşte priorităţile, digitalizarea nu a fost efectiv în agenda miniştrilor Educaţiei din ultimii ani decât poate la nivel declarativ. (...) Vă pot spune că în ultimii zece ani bugetul Ministerului Educaţiei nu a prevăzut nimic în ceea ce priveşte digitalizarea. Repet acest lucru pentru că este unul foarte important", a adăugat ministrul Educației.A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

 

Monica Anisie: 5 obiective pentru următorii ani în ceea ce priveşte digitalizarea Educaţiei

 

 

- necesitatea îmbunătăţirii infrastructurii digitale pentru reducerea decalajelor de conectivitate

- susţinerea accesului egal la o educaţie online de calitate

- asigurarea de dispozitive electronice cu conectare la internet în bandă largă şi conectivitate wireless

- elaborarea de manuale digitale şi auxiliare didactice care oferă o interfaţă interactivă

- competenţe digitale pentru o piaţă a muncii emergente.

Citeşte mai multe despre:   Monica Anisie,   educatie in Romania,   scoala online,   digitalizarea educatiei