Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Anisie: Voi solicita profesorilor să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze comentarii

Anisie: Voi solicita profesorilor să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze comentarii

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Dec 2019, 17:59
Foto. Inquam Photos / Octav Ganea Politică

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că le va cere profesorilor să nu mai pună copiii să memoreze comentarii. În opinia sa, este esenţial ca elevilor să le fie dezvoltată gândirea critică. 

Anisie a mai afirmat că în niciun caz nu este adevărat că elevii trebuie să memoreze comentarii pentru Evaluarea Națională sau pentru Bacalaureat, așa cum susțin anumite cadre didactice. 

„Răspund în calitate de profesor de limba română, nu în calitate de ministru: nu am fost adepta niciodată a memorării comentariilor, ci întotdeauna mi-am dorit ca elevii mei să-şi dezvolte gândirea critică, ei să realizeze acele comentarii de text, eu nici măcar nu le spun comentarii, pentru că vorbim despre o interpretare a unui text literar. (..) Acum vă răspund în calitate de ministru, voi solicita colegilor mei să înceteze să le mai ceară copiilor să memoreze acele comentarii, dar răspunsul colegilor profesori de limba română va fi că trebuie să înveţe pentru examenul de Bacalaureat sau pentru Evaluarea Naţională nişte comentarii. Nu, pentru Evaluarea Naţională chiar nu trebuie să înveţe nişte comentarii, ci trebuie să realizeze pe un text la prima vedere o compunere şi rolul profesorului la clasă este acela de a crea competenţa de a dezvolta o idee pe un text la prima vedere, iar, în ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat, la subiectul al III-lea avem un reper important pe care trebuie să-l dezvolte şi anume particularităţile de construcţie ale unui text", a declarat Monica Anisie, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a mai spus că rezultatele dezastruoase obținute de elevii români la testele PISA ar trebui să fie un semnal de alarmă: „Ceea ce ne spune, de fapt, şi rezultatul de la testarea PISA pe lectură putem aplica şi pentru ceea ce se întâmplă în sistem astăzi la limba şi literatura română, dar poate ne trage şi un semnal de alarmă acest rezultat pentru construcţia subiectelor pentru evaluările naţionale. (...) Poate pentru anul viitor ne gândim mai mult la modul în care construim subiectele şi ce competenţă urmăreşte să dezvolte copilului”.

Cu toate acestea, cu doar câteva ore înainte, Anisie a susținut că rezultatele de la PISA nu ar trebui să ne îngrijoreze. De asemenea, ea a admis că nu știe ce întrebări se pun la aceste teste. (Detalii AICI)
 

Citeşte mai multe despre:   Monica Anisie
 
Loading...