Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Macovei: Declarația șefului CE, Jean-Claude Juncker, privind apropierea de Rusia este inacceptabilă

Monica Macovei: Declarația șefului CE, Jean-Claude Juncker, privind apropierea de Rusia este inacceptabilă

Un articol de: - 12 Oct 2015, 19:04
Monica Macovei: Declarația șefului CE, Jean-Claude Juncker, privind apropierea de Rusia este inacceptabilă Politică

Declarația lui Jean-Claude Juncker privind apropierea de Rusia este inacceptabilă, afirmă Monica Macovei.


"Este ultimul lucru pe care noi ni–l dorim în România şi pe care şi-l doresc celelalte state fost comuniste. Pentru noi, această declaraţie a lui Juncker este inacceptabilă (privind apropierea de Rusia, n.n), o spun clar și răspicat. Și la fel o să o spună, sunt convinsă, și colegii din celelalte state.

Și nu o să-i lăsăm să ne vândă. Mai sunt și alte lucruri care se discută, le știu din spatele ușilor închise, de luni de zile, de când a început în Ucraina, de când a început atacul Rusiei în Ucraina și în Crimeea. Și ați văzut că reacția Uniunii Europene a fost foarte slabă, și datorită Germaniei a fost foarte slabă.

Nu ne mai lăsăm vânduţi o dată și abandonați, pentru interesele unor industrii din diverse țări sau alte interese. Suntem mulți din țările pot-comuniste și alte țări și, Slavă Domnului, există Statele Unite. Nici Obama n-a fost un mare jucător pe tabla de șah cu Rusia, l-a interest mai mult politica internă – și el e criticat în presa americană pentru asta, dar, oricum, America a reacţionat mult mai rapid şi mai vocal decât oricine din Europa. Să nu uităm că deja Senatul e republican şi vin alegerile și acolo. Republicanii au fost întotdeauna, foarte clar și categoric, împotriva expansiunii ruseşti și a faptului că Rusia este dictatură", declară europarlamentarul român.

Europa și întreaga lumea este în pericol. După liniștea de după al Doilea Război Mondial, s-a instalat tensiunea."Să ne fie clar: Rusia este o dictatură. Cine este prieten cu federația Rusă este prieten cu un dictator.

Este inacceptabilă această declarație (a lui Juncker, n.n.) și, ca politică externă, în ce mă privește, eu nu o voi urma. Nu știu ce face Guvernul României (…). Deocamdată, pe Ponta l-am văzut cu Putin.  

Lumea se resetează, nu rămâne așa cum este. După al Doilea Război Mondial a fost o perioadă de liniște; iar urmează ceva, e clar. Și se schimbă în fiecare zi. Am văzut revoluțiile din nordul Africii, ce s-a întâmplat în Asia, ce se întâmplă în continuare. Se resetează și în această resetare trebuie să fim foarte atenți.

Noi nu trebuie să mai cădem în zona de influenţă rusească. Pericolul e foarte mare. Aduc aminte că Federația Rusă lucrează acum tot mai activ. În România are post de radio, are site – îl știm demult -, și-a cumpărat licență de televiziune. În limba română. La fel au vrut să facă în Lituania, lituanienii însă nu le le-au vândut frecvențe, nici de radio, nici de televiziune. De ce România le-a vândut? De ce CNA le-a dat frecvență?

De-asta am spus: se resetează Europa și lumea, în clipa asta. Procesul ăsta a început mai demult. Indiferent de câte informații avem – puține sau multe – trebuie să știm clar ce vrem. În opinia mea, românii – așa cred, din ce vorbesc cu ei, din reacțiile de până acum – nu mai vor cu Federația Rusă", mai spune ;efa M10.


Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   dictator,   Rusia