Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Macovei: Și eu vreau să știu dacă au fost centre ilegale de detenție în România, dar nu de la Voiculescu

Monica Macovei: Și eu vreau să știu dacă au fost centre ilegale de detenție în România, dar nu de la Voiculescu

Un articol de: - 10 Oct 2013, 15:21
Monica Macovei: Și eu vreau să știu dacă au fost centre ilegale de detenție în România, dar nu de la Voiculescu Politică

Europarlamentarul PDL Monica Macovei anunță că Parlamentul European a votat joi propunerea de Rezoluție privind presupusa deținere ilegală de prizonieri de către CIA în țări europene.

Macovei a scris pe blogul personal că își dorește să afle dacă au fost astfel de centre de detenție și unde au fost, inclusiv dacă au fost în România.

„Chiar dacă această Rezoluție nu are niciun efect, mi-am exprimat nemulțumirea și indignarea în legătură cu sursele de informație invocate în cazul României”, susține Monica Macovei.

Ea a publicat totodată punctul de vedere pe care l-a susținut în Parlamentul European, în care a arătat faptul că „Securitatea a intrat în Parlamentul European și a devenit sursă de informație”.

„Și eu aș vrea să știu dacă au fost și unde au fost centre de detenție ilegale. Însă, astăzi, prin această Rezoluție, practic, în ceea ce privește România cel puțin, Securitatea a intrat în Parlamentul European și a devenit sursă de informație. Sunt menționate pentru România două surse de informație: o emisiune de pe o televiziune a Antenelor, aflată în proprietatea unei persoane care este colaborator al Securității, stabilit printr-o decizie definitivă a instanței, și care este și trimisă în judecată pentru spălare de bani și alte infracțiuni grave: domnul Voiculescu”, a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul spune că „o altă sursă de informație este generalul Talpeș, care a fost șef al Serviciului de Informații Externe imediat dupa ’90, în perioada ’92 și anii următori, în perioada în care la putere în România erau comuniști încercând să arate cu fața vopsită că sunt altceva”.

„Deci pe aceste două surse se votează o rezoluție prin care România este acuzată. Mi se pare inadmisibil ca în 2013 Parlamentul European să se lase păcălit în acest fel”, a concluzionat Macovei.

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   Parlamentul European,   Dan Voiculescu