Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Macovei solicită excluderea lui Victor Ponta din Baroul București

Monica Macovei solicită excluderea lui Victor Ponta din Baroul București

Un articol de: - 02 Aug 2016, 11:44
Monica Macovei solicită excluderea lui Victor Ponta din Baroul București Politică

Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat decanului Baroului București să-l excludă pe Victor Ponta din avocatură, dat fiind că acesta a dobândit calitatea de avocat nu prin examen, ci grație unei teze de doctorat care s-a dovedit a fi plagiată. În opinia acesteia, social-democratul trebuie exclus din Barou, acum că Ministrul Educației i-a retras titlul de doctor.

"Vă solicit excluderea imediată din Baroul București a domnului Victor Viorel Ponta, întrucât acesta a dobândit calitatea de avocat fără examen, ca titular al diplomei de 'doctor în drept'. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, pe baza deciziei definitive că lucrarea a fost plagiată, astfel încât dl Ponta nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a exercita profesia de avocat", afirmă Macovei în solicitarea deschisă adresată decanului Baroului Bcuurești.

Aceasta a reamintit că a mai înaintat o astfel de cerere în ianuarie 2015, după ce Ponta ”a notificat, pe 16 decembrie 2014, Rectoratul Universității București de 'renunțarea la titlul de doctor în drept acordat în anul 2003 de către Universitatea București', însă Baroul București nu a luat o decizie în acest sens, anunțând că așteaptă ca Universitatea din București să accepte sau nu 'renunțarea' la titlul de doctor în drept".

"Acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor în drept, prin Ordin al ministrului Educației, și a Legii pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, vă solicit să îl excludeți imediat pe domnul Victor Viorel Ponta din Baroul București pentru a respecta legea", conchide Monica Macovei.

Citeşte mai multe despre:   Victor Ponta,   excludere,   plagiat