Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Macovei: Statul paralel este grupul de crimă organizată PSD-ALDE condus de Dragnea şi Tăriceanu. Nicio lege anti-defăimare inventată de Dragnea nu va putea şterge adevărul

Monica Macovei: Statul paralel este grupul de crimă organizată PSD-ALDE condus de Dragnea şi Tăriceanu. Nicio lege anti-defăimare inventată de Dragnea nu va putea şterge adevărul

Un articol de: B1.ro - 13 Mar 2018, 16:28
Monica Macovei: Statul paralel este grupul de crimă organizată PSD-ALDE condus de Dragnea şi Tăriceanu. Nicio lege anti-defăimare inventată de Dragnea nu va putea şterge adevărul Politică

Monica Macovei a reacționat dur după ce Liviu Dragnea a acuzat-o că minte și defăimează propria țară. Șeful PSD a făcut această afirmație în contextul în care a anunțat că discutat cu mai mulți colegi pentru a lucra împreună la o lege care "să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”. Dragnea s-a referit atunci la Macovei și alţi europarlamentari care "mint şi defăimează despre propria ţară" și aduc deservicii, iar România pierde pe plan extern din cauza lor.

”Nicio lege „anti-defăimare” inventată de Dragnea nu va putea şterge un adevăr: este un condamnat definitiv pentru fraudă electorală şi un inculpat. Adevărul este că PSD&ALDE, Dragnea&Tăriceanu vor să scape de dosare penale, să nu fie anchetaţi şi eventual condamnaţi. Chiar ei sunt cei care „defăimează” ţara, care fură ţara, care mint la Bruxelles şi ne trădează pe toţi. Mă bucur dacă îi produc insomnii lui Liviu Dragnea, adevărul mereu produce insomnii politicienilor cu probleme penale. Voi continua să spun adevărul: “statul paralel” este grupul de crimă organizată PSD&ALDE condus chiar de Dragnea şi Tăriceanu, aceasta este “caracatiţa care a sugrumat România””, a scris Monica Macovei, pe Facebook.

Macovei a făcut astfel referire și la definiția pe care Liviu Dragnea i-a dat-o statului paralel: ”Statul paralel e un grup de indivizi incredibil de mare, care vor să preia puterea. Este o ramificație care, când va ieși la iveală, ne vom îngrozi, o caracatiță care a sugrumat România, a frânt vieți, a frânt destine, a bagat oameni la pușcărie, care s-a implicat în alegeri democratice, în facerea de guverne, a deschis dosare, a închis dosare”.KAUFLAND / LIDL / CARREFOUR / PROFI / MEGA IMAGE / AUCHAN. ANUNŢUL CE AFECTEAZĂ TOŢI CLIENŢII DIN ROMANIA

Europarlamentarul a atras atenția că legea pe care vrea s-o pregătească Dragnea va fi un fel de pumn pus în gura celor care îndrăznesc să critice PSD și ALDE.  

”Legea „anti-defăimare” inventată de Dragnea nu va fi doar împotriva mea, ci a tuturor celor care nu aplaudă şi nu se înclină în faţa infractorilor din politică, aşa cum a fost ovaţionat Dragnea la ultimul Congres al partidului. Politicieni din PSD&ALDE au spus deja că protestatarii au făcut rău României. O minciună imensă, dar utilă pentru ca partidul-stat să-şi justifice legea anti-defăimare. Magistraţii care au semnat memoriul împotriva legilor justiţiei şi au protestat faţă de modificarea Codurilor penale vor fi sancţionaţi şi ei de legea anti-defăimare? Şefa DNA, despre care ministrul-doctor în drept a spus că a afectat imaginea României, este numai bună de cercetat pe baza legii inventate de Dragnea?“, a scris Monica Macovei.    

Luni seară, șeful PSD a declarat că a discutat cu mai mulți colegi pentru a pregăti împreună o lege care "să dea posibilitatea statului român să sancţioneze defăimarea”.

”Am vorbit cu mai mulţi colegi şi am convenit să lucrăm la o lege, nu ştiu dacă e nevoie de o legislaţie, la o lege care să reglementeze sau să dea posibilitatea statului român să sancţioneze aceste lucruri, pentru că aceşti oameni - gen Monica Macovei şi alţi europarlamentari care mint despre propria ţară, care defăimează propria ţară - aduc foarte multe deservicii şi noi din cauza asta pierdem suveranitate, pierdem demnitate, pierdem respect şi nu câştigăm absolut nimic. Am spus că trebuie să facem o lege care să dea dreptul statului român să corecteze aceste lucruri. Nu ştiu acum cum, dar în alte ţări poate există aşa ceva. Nu poţi să stai indiferent şi inactiv. Vi se pare bine ca despre ţara noastră să se vorbească, folosind minciuni, atât de rău? Să se spună lucruri mincinoase? Eu nu vorbesc de infracţiune, dar cineva trebuie să plătească. Sigur că intră la liberă exprimare, dar asta nu înseamnă că trebuie să defăimezi”, a declarat Liviu Dragnea la RTV.
 

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   Liviu Dragnea,   Calin Popescu Tariceanu