Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Macovei: „USL a distrus în 2 luni toate progresele din ultimii 5 ani”

Monica Macovei: „USL a distrus în 2 luni toate progresele din ultimii 5 ani”

Un articol de: - 18 Iul 2012, 20:07
Monica Macovei: „USL a distrus în 2 luni toate progresele din ultimii 5 ani” Politică

Europarlamentarul PDL Monica Macovei a scris miercuri pe blogul personal, într-o postare intitulată USL a distrus în 2 luni toate progresele din ultimii 5 ani”, că „în 5 ani de zile, de când am intrat în UE, România nu a mai avut un raport pe justiție și anti-corupție atât de prost.

„Există riscul este ca raportul să alimenteze opiniile celor care cred că nu ar fi trebuit să intrăm în Uniunea Europeană în 2007.  Este adevărat că Ponta, Antonescu sau Voiculescu nu au făcut nimic ca noi să intrăm în UE, dar românii au facut și aceasta este țara lor”, a scris Macovei.

Ea mai scrie că „în ochii europenilor, democrația ți statul de drept au fost suspendate în România de  planul distructiv pregătit și aplicat  de Ponta, Antonescu, Voiculescu și USL”.

„Din cauza acțiunilor anticonstituționale ale actualei guvernări, criticile raportului din cadrul MCV vor atrage consecințe grave pentru țara  și români, oriunde ar trăi ei: există riscul să pierdem banii europeni; exista riscul ca deprecierea leului să se accelereze și să aducă sărăcie și mai mare: cu 100 lei cumpărăm tot mai puțin; există riscul limitării circulației forței de muncă, ceea ce va afecta foarte mult mai ales populația din mediul rural; există riscul –aș spune certitudinea- că  aderarea la Schengen din toamna asta s-a dus pentru că Ponta, Antonescu, Voiculescu și USL, prin acțiunea lor de suspendare a statului de drept, au scos România de pe harta Schengen.  Pot urma lucruri și mai grave, putem fi scoși și de pe alte hărți”, mai scrie Monica Macovei.

 

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   USL,   Schengen,   Victor Ponta,   voiculescu ,   Crin Antonescu,   raport MCV