Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Monica Macovei: Victor Ponta este vinovat de eșecul privatizării CFR Marfă

Monica Macovei: Victor Ponta este vinovat de eșecul privatizării CFR Marfă

Un articol de: - 15 Oct 2013, 14:32
Monica Macovei: Victor Ponta este vinovat de eșecul privatizării CFR Marfă Foto: evz.ro Politică

Europarlamentarul PDL Monica Macovei afirmă că premierul Victor Ponta este singurul vinovat de eșecul privatizării CFR Marfă.

Victor Ponta a fost direct implicat în procesul de privatizare a companiei CFR Marfă, fiind la un moment dat și ministru interimar la Transporturi.

„Procesul de privatizare a fost în mod clar viciat încă de la început, când Ponta a șters datoriile companiei prin convertirea acestora în acțiuni ale statului după depunerea ofertelor de privatizare și după ce câțiva investitori strategici se retrăseseră”, a spus Monica Macovei.

Europarlamentarul îl acuză, mai exact, pe Ponta că a schimbat datele privatizării în timpul derulării procesului, adică „a schimbat regulile jocului în timpul jocului”.

„Circul făcut de Victor Ponta, care a încercat să paseze decizia la CSAT, deși Guvernul este singurul în măsură să hotărască modul concret de privatizare a unei companii de stat, va avea, din păcate, și o notă de plată. Și, cu siguranță, Ponta o va pune în cârca tuturor romanilor, care vor plăti pentru lașitatea lui și pentru intervenția lui Ponta în procesul de privatizare”, a mai spus Macovei.

Cu toate că premierul putea „să pună întregul proces pe un drum legal și corect, nu a reluat procedura de privatizare”, mai susține aceasta.

„Refuzul lui Ponta de a acționa pentru salvarea privatizării CFR Marfă și pentru a impune reguli corecte și echitabile pentru toți potențialii investitori arată că premierul copy&paste al României nu a dorit nicio clipă să obțină beneficii pentru țară și pentru angajații CFR Marfă, ci, eventual, să transforme compania într-o sursă de venituri pentru „investitorii” de partid”, mai spune Monica Macovei pe blogul personal.

Citeşte mai multe despre:   Monica Macovei,   Victor Ponta