Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Moțiunea de cenzură marca PSD-ALDE, amânată. Dragnea, cu ochii pe acțiunile Guvernului Cioloș. Tăriceanu vrea Executiv politic, nu tehnocrat (VIDEO)

Moțiunea de cenzură marca PSD-ALDE, amânată. Dragnea, cu ochii pe acțiunile Guvernului Cioloș. Tăriceanu vrea Executiv politic, nu tehnocrat (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 11 Aug 2016, 13:39
Moțiunea de cenzură marca PSD-ALDE, amânată. Dragnea, cu ochii pe acțiunile Guvernului Cioloș. Tăriceanu vrea Executiv politic, nu tehnocrat (VIDEO) foto: B1 TV Politică

Liderii partidelor politice PSD și ALDE, anume Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, au avut joi o întâlnire cu privire la punerea la punct a unei moțiuni de cenzură care ar avea ca scop înlăturarea Executivului lui Dacian Cioloș de la guvernare. În urma acestei întâlniri, cei doi au oferit o serie de declarații despre subiectele dezbătute în cadrul întâlnirii respective, potrivit B1 TV

"Discuția despre oportunitatea depunerii unei moțiuni de cenzură, pachetul de acțiuni comune pentru compatibilizarea sistemului de organizare a celor două partide pentru alegerile parlamentare, la fel de important, o colaborare eficientă în elaborarea problemelor de guvernare și a ofertelor electorale", a arătat șeful social-democraților.

"Am aflat despre declarația lui Cioloș în legătură cu o temă de dezbatere destul de prezentă în presă, și anume tăierea drepturilor pentru unele categorii sociale, anume veteranii de război, văduvele veteranilor de război și persoanele cu dizabilități. Am înțeles că premierul intenționează să întreprindă modificările necesare în actele normative aferente. E vorba de Codul Fiscal și de hotărârea de Guvern, în așa fel încât, în final, veteranii de război, văduvele veteranilor de război și persoanele cu dizabilități să aibă drepturile câștigate și să le aibă garantate și nimeni să nu mai inițieze vreun act normativ sau să pună sub semnul întrebării aceste drepturi. Obiectivul principal a fost acesta, am reacționat la această întrebare inadmisibilă. Așteptăm ca vorbele să se transforme în fapte și așteptăm să vedem care sunt principalele modificări și bănuiesc că o să ne trimită și nouă. În funcție de asta vom relua discuția. Avertizăm Guvernul că celelalte motive de nemulțumire au rămas în picioare: absorția fondurilor europene, agricultură, sănătate, educație. Indiferent de ce se va întâmpla în continuare, vom relua această discuție pe care vreau să o clarific. Nu s-a luat o decizie să nu depunem, numai am luat act și așteptăm cu interes să vedem care sunt următoarele schimbări. Nu avem interes să preluăm guvernarea decât după parlamentare, având în spare un vot legitim, dar, în același timp, ne uităm cu atenție și dacă Guvernul va lua acțiune", a adăugat Dragnea.

Moțiunea de cenzură marca PSD-ALDE, amânată

Liderul PSD a ținut să dea cuvânt partenerului său în cursa pentru alegerile parlamentare, anume președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

"În timp ce domnul președinte Dragnea vorbea, am înregistrat o reacție din sală de dezamăgire pentru că nu va fi o știre tare astăzi în presă. Vă înțeleg, dar trebuie să înțelegeți că nu luăm decizii în funcție de interesul pentru știri. Avem în spate un vot pe care românii ni l-au dat și care ne obligă la o atitudine responsabilă de a fi atenți cu ceea ce face Guvernul. Noi, cei de la ALDE, suntem consecvenți în atitudinea de a critica și a constata că un astfeld e Guvern nu are legitimitatea necesară de a guverna. Observăm că nu numai deficitul de legitimitate îl face să fie criticabil, ci și incompetența", a declarat Tăriceanu.

Președintele ALDE a ținut să sublinieze că formațiunea politică pe care o conduce consideră că România are nevoie de un Guvern politic, nu de unul tehnocrat.

 Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   Liviu Dragnea,   calin popescu tariceanu_3,   ALDE,   motiune de cenzura,   Guvernul Romaniei