Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică MRU, scrisoare către Valer Dorneanu: Sesizaţi CCR legat de OUG privind CCR şi referendumul sau demisionaţi

MRU, scrisoare către Valer Dorneanu: Sesizaţi CCR legat de OUG privind CCR şi referendumul sau demisionaţi

Un articol de: - 10 Iul 2012, 21:30
MRU, scrisoare către Valer Dorneanu: Sesizaţi CCR legat de OUG privind CCR şi referendumul sau demisionaţi Politică

Mihai Răzvan Ungureanu i-a trimis, marţi, o scrisoare deschisă lui Valer Dorneanu, care deţine interimar funcţia de Avocat al Poporului, în care îi cere să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţele legate de funcţionarea Curții şi de referendum sau să demisioneze.

"Nu închinaţi 45 de ani de muncă în domeniul juridic pentru interese meschine de partid. Sesizaţi Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate privind Ordonanţa 38/2012 şi Ordonanţa de Urgenţă 41/2012, iar dacă nu puteţi, dacă presiunile partidului sunt mai mari şi mai puternice decât respectul pe care îl datoraţi poporului şi Constituţiei, atunci daţi-vă demisia. Vom înţelege şi poate vă vom respecta în continuare", a precizat Mihai Răzvan Ungureanu în scrisoarea citată de Mediafax.

Sunteţi Avocatul Poporului, popor care nu se rezumă la «popor PSD sau USL» şi din care fac parte şi sutele de cetăţeni care v-au solicitat să vă îndepliniţi atribuţiile de serviciu. Vă cer domnule profesor să apăraţi aşa cum spune Constituţia drepturile şi libertăţile cetăţenilor din această ţară şi nu pe cele ale unor indivizi vremelnici ilegal, aflaţi la cârma statului", mai precizează Ungureanu în scrisoarea citată.

Scrisoarea este trimisă "în numele sutelor de cetăţeni ai României, care i-au solicitat, prin petiţii, în ultimele zile, Avocatului Poporului să-şi îndeplinească atribuţiile".