Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Isărescu refuză să meargă la dezbaterile Comisiei Economice din Senat

Isărescu refuză să meargă la dezbaterile Comisiei Economice din Senat

Un articol de: B1.ro - 29 Ian 2019, 09:45
Isărescu refuză să meargă la dezbaterile Comisiei Economice din Senat Politică

Reprezentanţii Băncii Naționale a României nu vor participa, marţi, la discuţia din Comisia Economică din Senat, pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe, în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al BNR, Dan Suciu, pentru Agerpres.

"BNR nu va participa astăzi la discuţia din Comisia Economică din Senat pentru că este nevoie mai întâi de o întâlnire cu Ministerul de Finanţe în cadrul Comitetului Naţional de Supraveghere Macroprudenţială, după cum a declarat aseară şi domnul consilier Vâlcov (Darius Vâlcov, consilierul premierului, n.r.). BNR este deschisă la dialog, la clarificarea chestiunilor în discuţie bineînţeles şi în Parlament şi consider că se poate găsi un cadru mai adecvat acestei întâlniri decât cel creat de domnul Zamfir (senatorul ALDE, Daniel Zamfir, n.r.), care să nu plece de la un şir de fake news-uri lansate fără probe", a declarat Dan Suciu.

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a susținut că l-a invitat pe guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, la Comisia Economică din Senat, pentru a discuta pe tema raportului de sfârşit de an întocmit de BNR, dar şi despre modul în care se stabileşte indicele ROBOR. Zamfir a mai precizat că Isărescu e obligat să vină, având în vedere că Parlamentul numeşte Consiliul de Administraţie al BNR.

Mugur Isărescu a fost reales de mai multe ori la șefia BNR de către Parlamentul în care chiar PSD avea majoritate. Practic, acesta a ajuns să conducă Banca Națională, din 1990 până în prezent, chiar cu sprijinul social-democraților. A fost ales la 4 septembrie 1990 și la 31 iulie 1991, când Guvernul era condus de Petre Roman. A mai fost confirmat, de asemenea, pe 28 septembrie 2004, când România era condusă de Guvernul Năstase, și pe 16 iunie 2014, când la putere era Guvernul Ponta.

 

Citeşte mai multe despre:   Mugur Isarescu,   BNR,   Daniel Zamfir,   comisia economica,   Senat,   dan suciu