Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Politică Victor Negrescu "reacţionează" abia după o săptămână de când Tăriceanu a zis că România nu e pregătită de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene: Ce a înţeles ministrul din mesajul liderului ALDE

Victor Negrescu "reacţionează" abia după o săptămână de când Tăriceanu a zis că România nu e pregătită de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene: Ce a înţeles ministrul din mesajul liderului ALDE

Un articol de: B1.ro - 30 Oct 2018, 08:46
Victor Negrescu "reacţionează" abia după o săptămână de când Tăriceanu a zis că România nu e pregătită de preluarea preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene: Ce a înţeles ministrul din mesajul liderului ALDE Politică

După o săptămână de când preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene a intervenit şi ministrul Afacerilor Europene, Victor Negrescu, oficial direct implicat în pregătirile României pentru acest moment. Acesta a reluat explicaţiile date de Tăriceanu, luni, şi anume că este vorba despre consens politic şi nu de pregătirele propriu-zise ale României.

"Preşedintele Senatului s-a referit la nevoia de a avea un consens politic, nu s-a referit la nivelul de pregătire. Cu nivelul de pregătire suntem cu toţii de acord că suntem în grafic. Am remarcat acest lucru şi în intervenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, şi în intervenţiile liderilor opoziţiei, şi în intervenţiile Administraţiei Prezidenţiale, ceea ce înseamnă că e un lucru pozitiv", a declarat Victor Negrescu, conform Agerpres.

În lipsă de idei pentru a arăta o preşedinţie de succes, Victor Negrescu reia ideea consensului şi arată că un astfel de acord a fost semnat în Parlament.

"Pentru a stabili acest consens politic, noi am discutat cu toţi liderii şi avem un document - mă refer aici la priorităţile noastre naţionale - care a fost adoptat în Parlamentul României de către comisiile de resort în unanimitate. Şi iată că avem deja bazele pentru a avea o Preşedinţie de succes şi a avea un consens în jurul acestei Preşedinţii", a precizat oficialul guvernamental.

Aceste precizări vin după ce Tăriceanu a cerut responsabilitate din partea tuturor actorilor politice în contextul în care România preia în 2 luni preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

"Mulţi au spus că solicitarea ALDE de a găsi un consens ar echivala cu un pas în spate în efortul de a stopa abuzurile. Nimic mai fals. Înainte de toate, faptul că astăzi oficialii europeni încep să admită că în România există o gravă problemă reprezentată de protocoale, faptul că astăzi se vorbeşte despre reglementarea ascultărilor abuzive ale telefoanelor sunt şi rezultatul eforturilor ALDE. Eforturi însă realizate cu pragmatism, consecvenţă, folosind atât armele discursului politic, cât şi pe cele ale diplomaţiei. Trebuie să înţelegem momentul prin care trece România şi de aceea acordul propus de ALDE este extrem de important. În primul rând, trebuie spus că în condiţiile războiului politic total din aceste luni, România nu este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE. Este un avertisment în al doisprezecelea ceas pe care îl adresez cu responsabilitate tuturor oamenilor politici, în special preşedintelui României şi liderilor partidelor parlamentare din opoziţie", a scris Tăriceanu pe Facebook.
 

Citeşte mai multe despre:   Victor Negrescu,   Calin Popescu Tariceanu